Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns i professionals del CAP Raval Nord entreguen 6.500 signatures per anul·lar la cessió al Macba
  • CA

El pas formal per iniciar la retirada de la cessió de la Capella de la Misericòrdia al Macba ja està fet. Aquest matí els professionals del CAP Lluís Sayé i els veïns del barri, integrats a la plataforma CAP Raval Nord Digne, han entregat 6.500 signatures a l’Ajuntament. Així, el plenari del 22 de febrer es veurà obligat a incloure un punt a l’ordre del dia que demani als grups polítics posicionar-se sobre la demanda d'”extingir la concessió” vigent “amb la finalitat de destinar aquest espai a la construcció del nou CAP Raval Nord”. 

Tot i que les firmes mínimes per introduir el punt al consell plenari –3.750 segons la normativa– ja han estat reunides, encara s’estan rebent sol·licituds de ciutadans que volen signar, expliquen des de la plataforma pro-ambulatori. “Ens ajuda a augmentar el múscul de suports”, celebra la metge Laura Romera, però recorda que l’important és el que passi al consistori de manera imminent. “No volem que s’ajorni, perquè ens corre pressa després d’anys de manca d’espai i condicions precàries”, insisteix Romera.

Després que el debat sobre el futur de la Capella de la Misericòrdia s’hagi accelerat a passos agigantats –entre articles de polítics i campanyes mediàtiques–, la decisió quedarà ara en mans dels partits polítics. Ambdós bàndols han mantingut contacte amb els grups municipals i, en principi, el PDECat se situaria al costat de la reivindicació del museu contemporani i la CUP, Esquerra Republicana i BComú anirien en la línia de donar suport a les conclusions del departament de Salut, que deixa la capella com l’únic espai adient pel futur CAP Raval Nord. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa