Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La consellera de Salut defensa la construcció del CAP Raval Nord al solar destinat al MACBA

La consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), ha defensat personalment en un article d’opinió la construcció del nou ambulatori CAP Raval Nord a l’antiga Capella de la Misericòrdia, un espai municipal que el passat mandat es va assignar al MACBA per a l’ampliació del museu. “Es necessita una solució per als dos equipaments i qui l’ha d’oferir és l’Ajuntament de Barcelona”, ha defensat al text, publicat al diari ARA. La republicana ha defensat que no hi ha cap enfrontament entre el seu departament i el de Cultura, que lidera Laura Borràs (PDECat).

“Ha de ser una solució real i factible, no un brindis al sol”, ha etzibat al govern municipal d’Ada Colau, que fins ara s’ha mostrat favorable a prioritzar l’ambulatori davant les crítiques de l’oposició. Vergés assegura que la seva conselleria està oberta a estudiar “altres alternatives”, sempre i quan no suposin “allargar els terminis per disposar del nou CAP”. “Si abans de les eleccions municipals aquestes noves propostes no són viables, llavors la solució segur que ha de passar per construir el CAP a la Capella de la Misericòrdia”.

L’article de la republicana ve a tomb de la votació sobre la cessió dels terrenys en el plenari de l’Ajuntament de Barcelona que se celebrarà aquest divendres. Professionals i usuaris del centre sanitari han impulsat una iniciativa popular per força al ple a debatre i desencallar –després de més de deu anys de deliberacions– la ubicació del nou ambulatori, que ha de substituir l’obsolet edifici de l’antic antituberculós de Sert, Subirana i Torres Clavé.

Manifestació de pressió

Precisament aquest dijous al vespre una manifestació veïnal ha reclamat una solució per l’ampliació de l’ambulatori. Més d’un centenar de persones ha sortit de la plaça dels Àngels, on hi ha el museu d’art contemporani i la Capella en disputa, i han recorregut el Raval fins arribar a la plaça Sant Jaume. Allà hi han trobat la marxa que els CDR independentistes havien improvisat després de la manifestació unitària.

Arribada a plaça Sant Jaume de la manifestació veïnal pel CAP Raval Nord / David Cobo

Arribada a plaça Sant Jaume de la manifestació veïnal pel CAP Raval Nord / David Cobo

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa