El Macba no té “cap altre pla” que no sigui l’ampliació a la Capella de la Misercòrdia

El director del museu, Ferran Barenblit, es mostra sorprès per les noves opcions que proposa l’Ajuntament de Barcelona i avança que s’estudiaran amb rigor

El director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), Ferran Barenblit, ha explicat que el museu no té “cap altre pla” que no passi per ampliar el museu a la Capella de la Misericòrdia. En una entrevista amb l’ACN,  Barenblit assegura que és l’alternativa més sòlida perquè s’ha estudiat durant molt temps amb “precisió i rigor” i compleix “les necessitats” d’espai que té el museu.

Respecte a les noves propostes de l’Ajuntament de Barcelona, que dona suport al Departament de Salut per destinar la capella al CAP Raval Nord, Barenblit ha dit que no han tingut temps d’estudiar les alternatives. “No podem traslladar el problema cap al creixement del Macba, sinó cap el del CAP”, ha afegit. “El que ens hem de plantejar és que el CAP necessita créixer i ser el centre que mereixen els ciutadans del Raval per la seva salut”.

L’ampliació està pactada i té finançament

El director del Macba lamenta que tot el debat gira al voltant de buscar alternatives per l’ampliació del museu en lloc de plantejar una “alternativa seriosa” pel CAP Raval Nord. “El problema està aquí, no en el creixement del Macba, que ja tenia un pla i un finançament establerts”, ha afirmat.

Malgrat tot, Barenblit ha garantit que les propostes s’estudiaran amb rigor, però que els han agafat per sorpresa. “Són propostes noves i requereix temps. Partim sempre des d’un treball molt rigorós i detallat. Aplicant aquest rigor no puc ni pensar en si això és bo o dolent. Ho hem d’estudiar”, ha conclòs. 

Més informació

Nou comentari