Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut rebutja la contraoferta del MACBA i reclama la Capella de la Misericòrdia
  • CA

Salut ha tombat la contraoferta que el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) havia llançat aquest migdia per resoldre la pugna entre les dues conselleries per ocupar l’abandonada Capella de la Misericòrdia. El solar, que és propietat de l’Ajuntament, podria acollir el futur CAP Raval o bé l’ampliació del centre cultural. 

Salut ha respost aquesta tarda que el Departament de Cultura ja els va presentar fa dos mesos la proposta per engrandir el CAP del Raval a través d’un edifici annex i que fa unes setmanes la van descartar per tres raons de pes. En primer lloc, l’ampliació del CAP que proposa Cultura s’hauria de construir sobre una zona verda i exigiria una modificació del Pla general metropolità (PGM), un procediment urbanístic llarg i complex perquè obliga a l’ajuntament a ‘reubicar’ en un altre lloc de la ciutat els metres de verd que es perden. El calendari incert és especialment important per als responsables del Departament, que subratllen la urgència de la construcció de l’equipament sanitari.

En segon lloc, Salut recorda que sota aquest solar annex a l’actual ambulatori hi ha construït l’esquelet d’una futura estació transformadora elèctrica el que obligaria a amotllar l’equipament a la infraestructura i a negociar amb la companyia energètica. Finalment, pel mateix motiu, Salut no vol construir un CAP en un solar on creu que tard o d’hora hi acabarà havent una estació transformadora de dimensions considerables. Per tot plegat, la conselleria reitera que l’única opció viable és la Capella de la Misericòrdia. A més, el Departament indica que es va informar d’aquest rebuig tant al Departament de Cultura com a l’Ajuntament de Barcelona, que és qui finalment ha de decidir on s’ubica el nou equipament sanitari. 

[r:1]

L’estudi que ha presentat aquest matí el Consorci del MACBA era només de caire volumètric i no comptava amb projecte executiu, justament perquè necessitava l’aval de Salut per poder tirar endavant. Ha estat elaborat per una comissió mixta entre la Generalitat i l’Ajuntament, seguint els requisits tècnics de CatSalut. Cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar en sessió plenària l’any 2013 cedir el solar de la Capella de la Misericòrdia al MACBA. Fa unes setmanes, però, el CatSalut va demanar aquest mateix solar per ubicar-hi el nou CAP i l’Ajuntament s’hi va mostrar a favor. La pilota estaria ara, altre cop, a la teulada municipal.

Més notícies
El MACBA contraataca per quedar-se la Capella de la Misericòrdia, que també vol Salut
Notícia: El MACBA contraataca per quedar-se la Capella de la Misericòrdia, que també vol Salut
Comparteix
Tant el museu d'art contemporani com el CAP Raval es disputen un solar municipal per ampliar les seves instal·lacions
Cultura no renuncia a la capella de la Misericòrdia per ampliar el Macba
Notícia: Cultura no renuncia a la capella de la Misericòrdia per ampliar el Macba
Comparteix
El departament assegura que si l’Ajuntament es fa enrere i no cedeix l’edifici seria un “greu problema”
“Al CAP Raval Sud tinc 30 o 40 pacients cada dia”
Notícia: “Al CAP Raval Sud tinc 30 o 40 pacients cada dia”
Comparteix
El metge de família Daniel Roca explica el seu dia a dia a l'atenció primària i el perquè de la vaga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa