Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cultura no renuncia a la capella de la Misericòrdia per ampliar el Macba

El Departament de Cultura s’ha mostrat aquest dissabte compromès amb la “recerca d’una solució per a la necessària ampliació” del Macba a la capella de la Misericòrdia. Assegura que cal esperar que l’Ajuntament informi als membres del Patronat del Macba si “té la intenció de desdir-se del compromís de cessió de la capella” de la Misericòrdia, al carrer Montalegre, per situar en aquest espai l’ampliació del CAP Raval Nord.

En un comunicat, ha sol·licitat que, si finalment rescindeix l’acord, el consistori indiqui quina solució alternativa proposa davant “el greu problema que aquesta decisió comportaria”, després de recordar que la cessió de la capella va aprovar el 2014 i que el 2 d’octubre de 2017 el Patronat del Macba va aprovar el pla estratègic amb l’ampliació del museu. El projecte havia quedat paralitzat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Canvi de rumb al 2018

Malgrat l’acord entre els membres del Patronat –del qual també forma part l’Ajuntament–, el juny de 2018 el consistori va oferir la capella al Departament de Salut per ampliar el CAP. Aquest canvi de parer “ha generat l’actual problema, que afecta dos equipaments estratègics per al país i per a la ciutat de Barcelona “, ha assenyalat Cultura en el comunicat.

[r:1]

El departament que dirigeix ​​Laura Borràs també ha informat que va convocar una reunió en què es va acordar estudiar l’opció de reformar i ampliar el CAP Raval Nord en un edifici de nova planta, i que es va encarregar a un equip d’arquitectes un informe que va constatar la viabilitat de fer l’ampliació en el dispensari antituberculós de Barcelona.

La rescissió del conveni, a plenari

Paral·lelament, la regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Gala Pin, es va comprometre aquest divendres a portar amb la “màxima celeritat possible” al ple la rescissió del conveni de cessió de la capella del Macba per permetre situar en aquest espai l’ampliació del CAP Raval Nord.

En declaracions a la premsa després que el director del CatSalut, Adrià Comella, evidenciés la posició ferma de la Conselleria de Salut per situar un CAP a la Capella de la Misericòrdia, Pin va assegurar que el govern municipal ja va indicar que “acataria” el que digués el CatSalut.

Més notícies

Ajuntament i Salut s’alien per fer el nou CAP Raval Nord a la capella que era per al Macba

Notícia: Ajuntament i Salut s’alien per fer el nou CAP Raval Nord a la capella que era per al Macba
Comparteix
El Servei Català de Salut presenta l'espai del carrer Montalegre com l'única possibilitat pel nou equipament després d'anys d'estudiar-ne alternatives
Notícia: Ajuntament i Salut s’alien per fer el nou CAP Raval Nord a la capella que era per al Macba - Mobile

Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més

Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més - Mobile

40 denúncies a la setmana per violència masclista a Barcelona

Notícia: 40 denúncies a la setmana per violència masclista a Barcelona
Comparteix
Els Mossos adverteixen que les xarxes socials són l'escenari on es posa a llavor d'agressions que acaben sent físiques
Notícia: 40 denúncies a la setmana per violència masclista a Barcelona - Mobile

El petit comerç barceloní demana un Black Friday propi

Notícia: El petit comerç barceloní demana un Black Friday propi
Comparteix
Les associacions de Barcelona proposen buscar un dia per reivindicar la importància de les botigues de barri per enfortir el teixit veïnal
Notícia: El petit comerç barceloní demana un Black Friday propi - Mobile

Juanjo Puigcorbé amarga el comiat d’Alfred Bosch al ple de Barcelona

Notícia: Juanjo Puigcorbé amarga el comiat d’Alfred Bosch al ple de Barcelona
Comparteix
El ja conseller d'Acció Exterior ha deixat el ple municipal amb un discurs emotiu, que ha respost amb agror el seu ex número 2
Notícia: Juanjo Puigcorbé amarga el comiat d’Alfred Bosch al ple de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa