Cultura no renuncia a la capella de la Misericòrdia per ampliar el Macba

El departament assegura que si l’Ajuntament es fa enrere i no cedeix l’edifici seria un “greu problema”

El Departament de Cultura s’ha mostrat aquest dissabte compromès amb la “recerca d’una solució per a la necessària ampliació” del Macba a la capella de la Misericòrdia. Assegura que cal esperar que l’Ajuntament informi als membres del Patronat del Macba si “té la intenció de desdir-se del compromís de cessió de la capella” de la Misericòrdia, al carrer Montalegre, per situar en aquest espai l’ampliació del CAP Raval Nord.

En un comunicat, ha sol·licitat que, si finalment rescindeix l’acord, el consistori indiqui quina solució alternativa proposa davant “el greu problema que aquesta decisió comportaria”, després de recordar que la cessió de la capella va aprovar el 2014 i que el 2 d’octubre de 2017 el Patronat del Macba va aprovar el pla estratègic amb l’ampliació del museu. El projecte havia quedat paralitzat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Canvi de rumb al 2018

Malgrat l’acord entre els membres del Patronat –del qual també forma part l’Ajuntament–, el juny de 2018 el consistori va oferir la capella al Departament de Salut per ampliar el CAP. Aquest canvi de parer “ha generat l’actual problema, que afecta dos equipaments estratègics per al país i per a la ciutat de Barcelona “, ha assenyalat Cultura en el comunicat.

[r:1]

El departament que dirigeix ​​Laura Borràs també ha informat que va convocar una reunió en què es va acordar estudiar l’opció de reformar i ampliar el CAP Raval Nord en un edifici de nova planta, i que es va encarregar a un equip d’arquitectes un informe que va constatar la viabilitat de fer l’ampliació en el dispensari antituberculós de Barcelona.

La rescissió del conveni, a plenari

Paral·lelament, la regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Gala Pin, es va comprometre aquest divendres a portar amb la “màxima celeritat possible” al ple la rescissió del conveni de cessió de la capella del Macba per permetre situar en aquest espai l’ampliació del CAP Raval Nord.

En declaracions a la premsa després que el director del CatSalut, Adrià Comella, evidenciés la posició ferma de la Conselleria de Salut per situar un CAP a la Capella de la Misericòrdia, Pin va assegurar que el govern municipal ja va indicar que “acataria” el que digués el CatSalut.

Més informació

Nou comentari