Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manu Chao, David Fernàndez i Bel Olid signen pel CAP Raval Nord a la Misericòrdia
  • CA

La plataforma CAP Raval Nord Digne segueix el seu camí per desencallar l’antiga capella de la Misericòrdia com a localització definitiva pel futur ambulatori. I ho fa de totes les maneres possibles. L’última, contratacant la campanya del Macba –qui té cedit l’ús de la capella des del 2015– amb l’anunci d’una cinquantena d’entitats veïnals que els donen suport i que urgeixen el canvi d’espai de l’actual CAP Lluís Sayé després de 13 anys d’espera. De fet, si l’ofensiva del museu va aglutinar suports tan diversos com l’exconseller Mas-Colell o l’exguitarrista de Loquillo, Sabino Méndez, la resposta dels defensors de l’ambulatori ha fet valer els seus acreedors, també del món de la política, la música i la literatura. En són un exemple l’exdiputat de la Cup, David Fernàndez, el cantant Manu Chao o l’escriptora Bel Olid. 

Tanmateix, el múscul que hi ha darrere de les més de 5.000 signatures que ja han recollit des de CAP Raval Nord Digne prové principalment del teixit veïnal. Són les firmes que portaran al ple del febrer un punt de l’ordre del dia que instarà els grups polítics a evitar les allargues i a posicionar-se sobre l’opció de revocar la cessió gratuïta que el govern de Trias va fer al museu barceloní. 

Amb aquest objectiu a la vista, els membres de la plataforma de defensa del projecte sanitari han demanat audiència amb tots els partits polítics del consistori per explicar-los la situació. Inclosos el PDECat, que s’ha mostrat contrari per activa i per passiva, o el PP, que encara no els ha respost. Durant aquesta setmana han mantingut reunions amb el grup de Trias, i ja són cinc els partits amb qui s’ha trobat CAP Raval Nord Digne. Segons apunten, els partits que estarien més posicionats a votar a favor del col·lectiu popular són Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i la Cup, mentre que la decisió de PSC i Ciutadans, fins i tot a través d’una abstenció, tindria la clau del futur centre.

En un manifest, el col·lectiu pel CAP Raval Nord a la capella de la Misericòrdia –format per treballadors del centre i veïns– recorda l’urgència del seu cas. Especialment després que el pla d’equipaments de la Generalitat i l’Ajuntament l’any 2016 situés com “prioritari” trobar un nou emplaçament pel CAP Lluís Sayé i que, després de més d’una dècada d’estudi, els tècnics del CatSalut van acordar que només hi ha un espai de Ciutat Vella que compleixi els requisits per fer-lo: el solar de la capella.

A més, se subratlla que l’actual CAP “no compleix les condicions mínimes d’accessibilitat, salubritat i seguretat”. Unes condicions que influeixen tant en els professionals com en els pacients del barri, que ja tenen unes situacions socio-econòmiques més complicades que la de la resta de la Barcelona. Un problema que s’afegeix a la manca d’espai, que impedeix que s’augmenti el nombre de professionals tot i necessitar-ho. 

Els defensors del Macba també es reforcen

Per la seva banda, el recull de signatures simbòliques del manifest pel futur del Museu d’Art Contemporani de Barcelona a l’ubicació que tenen cedida cada cop és més gran. Les últimes incorporacions han estat la directora de cinema Isabel Coixet i el president del patronat del Liceu, Salvador Alemany. Així, es preparen per l’acte que presentaran aquest dilluns a l’Ateneu Barcelonès. 

Més notícies
Ajuntament i Salut s’alien per fer el nou CAP Raval Nord a la capella que era per al Macba
Notícia: Ajuntament i Salut s’alien per fer el nou CAP Raval Nord a la capella que era per al Macba
Comparteix
El Servei Català de Salut presenta l'espai del carrer Montalegre com l'única possibilitat pel nou equipament després d'anys d'estudiar-ne alternatives
Una iniciativa ciutadana forçarà els partits a posicionar-se pel futur CAP Raval Nord
Notícia: Una iniciativa ciutadana forçarà els partits a posicionar-se pel futur CAP Raval Nord
Comparteix
Professionals sanitaris i veïns pretenen aconseguir 3.750 signatures per portar la decisió al ple municipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa