Un signant d’un manifest a favor de Valls, “incòmode” quan se l’associa als fundadors de Cs

Félix Ovejero ha expressat en públic el seu desacord amb la manera com se l'ha presentat en un acte electoral

“No em sento còmode quan m’invoquen com a fundador de Cs”. Així de clar ha parlat avui, en un acte de suport a Manuel Valls, Félix Ovejero, doctor en ciències econòmiques, professor universitari i un dels signants del manifest del col·lectiu d’intel·lectuals Ciutadans de Catalunya que l’any 2005 reclamava la creació d’un nou partit que fes front al que ells anomenaven “nacionalisme” per referir-se al catalanisme.

La convocatòria s’havia fet per presentar quatre manifestos de quatre col·lectius diferents a favor del candidat a l’alcaldia de Barcelona. Un d’aquests textos s’ha presentat com a Manifest dels fundadors de Cs i un dels signants és Ovejero. El cas és que no li ha agradat gens aquest plantejament i no se n’ha estat de dir-ho quan li ha tocat parlar a la taula on era Valls, que ha hagut de fer esforços per reconduir la situació. 

“Jo passava per aquí”, ha començat Ovejero, amb posat escèptic que ràpidament ha controlat amb un “però ho faig encantat”. Valls l’havia convidat a parlar del manifest i de la situació política actual anunciant que “els fundadors de Cs, que representen l’esperit de resistència iniciat amb la dècada de l’any 2000 es retroben, com els Beatles, per donar suport a la candidatura”. I el primer que li ha dit Ovejero és que “això dels fundadors del Ciutadans és una entelèquia” i que el col·lectiu al qual ell va pertànyer eren “un grup d’intel·lectuals diversos que només van demanar que algú creés un partit per fer front al nacionalisme”. 

“Està bé, doncs agraeixo el suport a aquest grup d’intel·lectuals que van demanar la creació d’un partit, i així puc rectificar el que havia dit”, ha contestat Valls, esforçant-se per mantenir el somriure.

Poc després, a una pregunta d’un periodista a Ovejero sobre si sentia més còmode amb la versió inicial de Cs que amb l’actual, liderada per Albert Rivera i més liberal, el professor universitari ha assegurat que “el manifest d’aquell moment era prou ampli i ambigu” com perquè ningú pugui dir que Cs no respon al que s’hi demanava. “Jo, personalment, soc d’esquerres, fins i tot d’esquerra radical, però el que vam proposar en aquell moment era respondre al nacionalisme”, ha puntualitzat, en un exercici d’equilibrista per no vincular-se a l’actual Cs i evitar el conflicte alhora.

Al final de l’acte, quan s’han cridat a fer una foto de família amb signants dels quatre manifestos –els que havien estat a la taula i els que eren als seients de la platea– Ovejero ha intentat quedar-ne discretament al marge, però Valls l’ha cridat i s’ha hagut de posar a la foto, tot i que s’ha quedat en un extrem. Una abraçada amb Valls, però, ha rebaixat la tensió.   

Més informació

Comentaris

    A cCatalunya no ens calen "Ovejeros"..... 16/05/2019 11:56 am
    Ovejero es sinònim de pastor d'ovelles, just lo que volen fer els colons espanyols a Catalunya, però no saben que encara que pacífics con ovelles, no ens fan por ni els seus gossos, ni els seus llops amics.

Nou comentari