Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls es reivindica com el “vot útil” per evitar “l’aliança” entre Maragall i Colau

El candidat de Barcelona pel canvi-Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, s’ha reivindicat aquest dilluns com el “vot útil” per evitar que l’independentisme guanyi a l’Ajuntament tal com ha fet en les eleccions a la Cambra de Barcelona. Troba imprescindible que no passi el mateix a l’Ajuntament i creu que ell és l’únic que pot evitar-ho: “Si no voleu l’aliança entre Ernest Maragall i Ada Colau, hi ha un vot útil i aquest vot útil el represento jo”.

Ha alertat de les conseqüències que pot tenir que l’ANC hagi guanyat les eleccions a la Cambra de Barcelona, perquè creu que “posa de relleu la desorientació dels empresaris del país dels quals un 96% ha ignorat les eleccions” d’aquesta institució.

Així mateix, ha advertit que, després de la victòria de la candidatura de l’ANC, la Cambra de Barcelona “serà una palanca potentíssima per avançar en la qüestió de l’independentisme i, si algú pensa el contrari, s’equivoca”.

“Entraran aquests independentistes radicals a Fira, a la Zona Franca, a Turisme de Barcelona, a bancs i consorcis molt importants per a la nostra economia. Penseu que no tindrà cap conseqüència?”, ha avisat, i ha subratllat que això forma part d’una estratègia de l’ANC d’ocupar aquestes institucions.

“Hem d’actuar”

L’ex primer ministre francès s’ha compromès a “atreure” les empreses que després de l’1-O van traslladar la seva seu social fora de Catalunya.

Considera que aquestes empreses se’n van anar de Catalunya en “moments de màxima incertesa” i que ara és el moment que des del consistori s’intenti reconstruir la confiança empresarial perquè tornin.

Valls ha sostingut que les inversions estrangeres han caigut a Barcelona i han augmentat a Madrid, per la qual cosa creu que el consistori ha d’actuar per canviar la dinàmica: “Ara no ens hem de limitar a lamentar-nos. Hem d’actuar i la primera cosa que hem de fer és assegurar-nos que Barcelona no passi a ser com proposa el senyor Maragall: una palanca de l’independentisme”.

Ha acusat l’independentisme i al Govern d’intentar restar importància a la sortida d’empreses, i els ha qualificat d’irresponsables: “No té conseqüències per a Barcelona el que s’està fent? Una Generalitat que no s’ocupa dels problemes dels catalans, una tensió permanent amb el Govern espanyol o fins i tot amb l’Ajuntament”, ha qüestionat en un esmorzar-col·loqui en el Fórum Europa Tribuna Catalunya.

També ha sostingut que “ja no hi ha lideratge ni a la Generalitat ni a l’Ajuntament”, per la qual cosa assegura que és l’alternativa per exercir aquest lideratge i evitar que Barcelona estigui al servei de l’independentisme.

Més notícies

Valls acusa Colau de ser “provinciana” perquè retira els fons del circuit de Montmeló

Notícia: Valls acusa Colau de ser “provinciana” perquè retira els fons del circuit de Montmeló
Comparteix
El candidat a l'alcaldia de Barcelona amb el suport d'Albert Rivera insisteix a organitzar uns Jocs Olímpics el 2030 o el 2032

Valls veu “molt rellevant” la importància del “separatisme” després de les eleccions

Notícia: Valls veu “molt rellevant” la importància del “separatisme” després de les eleccions
Comparteix
L'alcaldable ha celebrat que "s'hagi frenat l'auge de l'extrema dreta"

Manuel Valls: “Que la Cambra caigui en mans independentistes és molt greu”

Notícia: Manuel Valls: “Que la Cambra caigui en mans independentistes és molt greu”
Comparteix
Josep Bou ha dit que "és el pitjor que podia passar"

Collboni i Valls fan pinça contra Maragall en el debat de candidats de Betevé

Notícia: Collboni i Valls fan pinça contra Maragall en el debat de candidats de Betevé
Comparteix
Els caps de llista reclamen a Ada Colau que reconegui el seu fracàs amb les polítiques d'habitatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa