Valls es reivindica com el “vot útil” per evitar “l’aliança” entre Maragall i Colau

El candidat amb el suport de Ciutadans vol evitar que l'independentisme guanyi a l'Ajuntament com ha fet a la Cambra de Comerç

El candidat de Barcelona pel canvi-Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, s’ha reivindicat aquest dilluns com el “vot útil” per evitar que l’independentisme guanyi a l’Ajuntament tal com ha fet en les eleccions a la Cambra de Barcelona. Troba imprescindible que no passi el mateix a l’Ajuntament i creu que ell és l’únic que pot evitar-ho: “Si no voleu l’aliança entre Ernest Maragall i Ada Colau, hi ha un vot útil i aquest vot útil el represento jo”.

Ha alertat de les conseqüències que pot tenir que l’ANC hagi guanyat les eleccions a la Cambra de Barcelona, perquè creu que “posa de relleu la desorientació dels empresaris del país dels quals un 96% ha ignorat les eleccions” d’aquesta institució.

Així mateix, ha advertit que, després de la victòria de la candidatura de l’ANC, la Cambra de Barcelona “serà una palanca potentíssima per avançar en la qüestió de l’independentisme i, si algú pensa el contrari, s’equivoca”.

“Entraran aquests independentistes radicals a Fira, a la Zona Franca, a Turisme de Barcelona, a bancs i consorcis molt importants per a la nostra economia. Penseu que no tindrà cap conseqüència?”, ha avisat, i ha subratllat que això forma part d’una estratègia de l’ANC d’ocupar aquestes institucions.

“Hem d’actuar”

L’ex primer ministre francès s’ha compromès a “atreure” les empreses que després de l’1-O van traslladar la seva seu social fora de Catalunya.

Considera que aquestes empreses se’n van anar de Catalunya en “moments de màxima incertesa” i que ara és el moment que des del consistori s’intenti reconstruir la confiança empresarial perquè tornin.

Valls ha sostingut que les inversions estrangeres han caigut a Barcelona i han augmentat a Madrid, per la qual cosa creu que el consistori ha d’actuar per canviar la dinàmica: “Ara no ens hem de limitar a lamentar-nos. Hem d’actuar i la primera cosa que hem de fer és assegurar-nos que Barcelona no passi a ser com proposa el senyor Maragall: una palanca de l’independentisme”.

Ha acusat l’independentisme i al Govern d’intentar restar importància a la sortida d’empreses, i els ha qualificat d’irresponsables: “No té conseqüències per a Barcelona el que s’està fent? Una Generalitat que no s’ocupa dels problemes dels catalans, una tensió permanent amb el Govern espanyol o fins i tot amb l’Ajuntament”, ha qüestionat en un esmorzar-col·loqui en el Fórum Europa Tribuna Catalunya.

També ha sostingut que “ja no hi ha lideratge ni a la Generalitat ni a l’Ajuntament”, per la qual cosa assegura que és l’alternativa per exercir aquest lideratge i evitar que Barcelona estigui al servei de l’independentisme.

Més informació

Nou comentari