Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mas: “Maragall no seria cap canvi i Valls seria un canvi cap a l’infern”
  • CA

Les enquestes no són favorables a Junts per Catalunya pel que fa a les eleccions municipals d’aquest 2019 a Barcelona. Situen la llista encapçalada per Joaquim Forn en un modest cinquè lloc, amb la pèrdua de la meitat dels regidors, i donen la victòria bé a Ernest Maragall o bé a Ada Colau.

Per això aquest diluns els membres de la candidatura han passat a l’acció per contrarestar els sondejos parlant-ne obertament i atacant el que consideren el projecte de Maragall per pactar amb Colau. I han tret el sant cristo gros per fer-ho: han portat Artur Mas a un míting a Sarrià-Sant Gervasi on no s’ha parlat de res més que de l’Ajuntament de Barcelona, ni un engruna d’energia perduda amb referències a la política catalana o a les eleccions europees.

També hi era l’exalcalde Xavier Trias, que ha parlat primer i ha avistat que aquests dies “cal insistir en el vot útil, perquè hi ha un tipus de vot que no serveix per a res. El vot a ERC només serveix per apuntalar Ada Colau”.

Quan ha pujat a l’escenari, l’expresident de la Generalitat ha entrat en matèria de seguida. “Aquests dies hi ha moltes enquestes. I el més important del que diuen les enquestes és que hi ha un munt d’indecisos. Això sabem per exeperiència que vol dir que poden fer que passi el que diuen les enquestes que no passarà, podem fer que hi hagi un canvi real a la ciutat de Barcelona”, ha anunciat.

Mas ha assegurat que “els comuns i ERC, si sumen, pactaran, i no hi haurà el canvi que necessita la ciutat. Si Colau continua, no hi ha canvi. I Ernest Maragall és una persona l’esplendor de la qual va ser als anys 80 i 90, i som al 2019 i encarem fins al 2023, ara no por aportar el canvi que la ciutat necessita”. I encara ha insistit: “Ada colau ha frenat la ciutat, Ernest Maragall l’adormirà i Manuel Valls no hi arribarà”.

La seva conclusió és: “Si no es vol un canvi es pot votar Colau. ERC tampoc és un canvi, Valls sí que seria un canvi, però cap a l’infern, i no val la pena”. I ha cridat a la mobilització. “Tenim un gran equip amb Joaquim Forn, Elsa Artadi, Neus Munté, Ferran Mascarell i tants altres. Només ens falten els vots, i això depèn de cadascun de nosaltres, això no ens ho poden dictar ni manar, hem de desfermar un corrent d’energia positiva”.

Artadi: “Colau i Maragall són un sol equip”

L’última d’intervenir ha sigut Elsa Artadi, la cap de llista ‘de facto’ perquè Joaquim Forn “fa 557 dies que està segrestat, en una presó”, com ha recordat ella mateixa. La candidata ha hagut de fer el seu discurs en uns circumstàncies peculiars, perquè primer ha passat un jove cridant “viva España” –l’acte es feia a l’aire lliure, a la plaça Frederic Soler– i després una dona ha estat picant amb un bastó en una barana de ferro del mercat de Sant Gervasi i cridant “3 per cent” una bona estona, fins que agents dels Mossos que hi havia han intercedit en la discussió començada entre l’espontània i un assistent al míting.

La número dos de Forn ha advertit també de les intencions d’ERC. “Això no va de Colau o Maragall, com diuen, sinó que és Colau i Maragall, són un equip, aquest acord està fet i tothom ho sap”.

I ha recordat que el mateix Maragall va proposar fa unes setmanes un govern format per ERC, els comuns i JxCat. ” Ja li vam dir que no, que això va de canvi, d’acabar amb el populisme”, ha rematat.

Més notícies
Collboni i Valls fan pinça contra Maragall en el debat de candidats de Betevé
Notícia: Collboni i Valls fan pinça contra Maragall en el debat de candidats de Betevé
Comparteix
Els caps de llista reclamen a Ada Colau que reconegui el seu fracàs amb les polítiques d'habitatge
Artadi vol reduir un 25% la taxa de delinqüència a Barcelona
Notícia: Artadi vol reduir un 25% la taxa de delinqüència a Barcelona
Comparteix
La candidata de JxCat proposa un servei de violència de gènere a la Guàrdia Urbana i augmentar la plantilla de la policia local fins a 3.300 agents
Artadi, a Maragall: “Vigilem que, de tant eixamplar, no eixamplem qui amaga la repressió”
Notícia: Artadi, a Maragall: “Vigilem que, de tant eixamplar, no eixamplem qui amaga la repressió”
Comparteix
Laura Masvidal, dona de Forn, avisa que ni la JEC ni el Suprem decidiran qui serà l'alcalde de Barcelona i que "no faran callar" l'exconseller

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'opció és fàcil. a maig 13, 2019 | 21:18
    L'opció és fàcil. maig 13, 2019 | 21:18
    El vot a ERC serveix per aconseguir un canvi positiu a l'ajuntament. Les altres opcions no tenen cap possibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa