Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls vol enderrocar Can Vies i reformar el Paral·lel i la Meridiana

L’ex-primer ministre francès i alcaldable per Barcelona, Manuel Valls, ha presentat aquest dilluns les seves propostes per a cada barri, que inclouen reformes de vies importants com les avingudes del Paral·lel i la Meridiana, la Via Laietana i el carrer Pi i Margall. També advoca per enderrocar el recinte ocupat de Can Vies, al barri de Sants, i per buscar un emplaçament “adequat i consensuat” per a l’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) Raval Nord, mentre que vol destinar la capella de la Misericòrdia per a ampliar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). La candidatura també vol desdoblar la ronda litoral a la zona del Morrot i, en canvi, no preveu unir les dues xarxes de tramvia.

En una roda de premsa amb la coordinadora del programa, Mercedes Basso, Valls ha reconegut que unir el Trambaix i el Trambesòs per l’avinguda Diagonal és “molt interessant” però suposaria “canvis, caos i conseqüències”. També ho ha descartat pel cost que suposaria i per l’oposició que veu en el comerç. Com a alternativa, aposta per unir la plaça de les Glòries i la de Francesc Macià amb un autobús elèctric, com ja defensava Cs a l’anterior mandat, tot i que el programa no ho especifica.

Pel que fa a les reformes urbanístiques, vol convertir el Paral·lel en un bulevard en què el verd i els vianants guanyin presència i, a la vegada, treballar amb els teatres i espais d’oci d’aquesta avinguda. Segons ha explicat Basso, la reforma serviria per complementar el pla integral que volen aplicar a la muntanya de Montjuïc, on tenen la intenció de potenciar l’oferta museística per fer-ne un pol cultural. Valls ha 
plantejat “un model de gestió públic-privat per donar força a la Fundació Miró i al museu del romànic i el gòtic”, en referència al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i també preveu reformes en els accessos i dotar la muntanya d’un òrgan administratiu propi que en millori la gestió.

Preguntat per com preveu afrontar l’ampliació i les obres finals de la Sagrada Família -que hauria d’incorporar una gran escalinata per damunt del carrer Mallorca i un parc on actualment hi ha una illa de cases-, Valls ha considerat “imprescindible” acabar el temple i dialogar amb els veïns una sortida a l’ampliació, que no ha detallat.

Més notícies
L'alcaldable Manuel Valls a l'esmorzar-col·loqui de Fórum Europa Tribuna Catalunya. | ACN

Valls es reivindica com el “vot útil” per evitar “l’aliança” entre Maragall i Colau

Notícia: Valls es reivindica com el “vot útil” per evitar “l’aliança” entre Maragall i Colau
Comparteix
El candidat amb el suport de Ciutadans vol evitar que l'independentisme guanyi a l'Ajuntament com ha fet a la Cambra de Comerç

Janet Sanz: “Valls i Collboni han de decidir si volen fer urbanisme franquista o democràtic”

Notícia: Janet Sanz: “Valls i Collboni han de decidir si volen fer urbanisme franquista o democràtic”
Comparteix
La tinenta d'alcaldia d'urbanisme i número 3 de la llista d'Ada Colau fa balanç de les llums i ombres del mandat

Collboni i Valls fan pinça contra Maragall en el debat de candidats de Betevé

Notícia: Collboni i Valls fan pinça contra Maragall en el debat de candidats de Betevé
Comparteix
Els caps de llista reclamen a Ada Colau que reconegui el seu fracàs amb les polítiques d'habitatge

Manuel Valls: “Que la Cambra caigui en mans independentistes és molt greu”

Notícia: Manuel Valls: “Que la Cambra caigui en mans independentistes és molt greu”
Comparteix
Josep Bou ha dit que "és el pitjor que podia passar"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa