Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls i Bou consideren que assistir a un debat amb manters es “frívol” i legitimador

Manuel Valls (Cs) i Josep Bou (PP) són els dos únics alcaldables de candidatures amb representació municipal que s’han absentat al debat amb joves manters organitzat per l’entitat d’ajuda als refugiats Casa Nostra és Casa Vostra i la ràdio online del Primavera Sound. Tots dos han justificat aquesta tarda per què no hi han anat i han criticat als 4 candidats que sí que han respost en persona les preguntes sobre top manta en presència d’un grup de venedors i nombrosos mitjans de comunicació. 

“És un exercici de frivolitat i d’irresponsabilitat, no tot val per cridar l’atenció”, ha defensat Valls en un contacte amb la premsa a pocs carrers de distància d’on es celebrava la trobada. “Les autoritats públiques i els que aspiren a ser-ho tenen l’obligació moral de no enganyar als ciutadans i ser exemplars en el respecte de les normes”, ha dit. Valls considera que els que sí que hi han anat fan una “utilització immoral d’un problema social” i han contribuït a “una exhibició de la misèria”. Per fer front al top manta ha receptat “responsabilitat per part dels poders públics”.

Més contundent ha estat el candidat popular, que ha arribat a assegurar que assistir-hi suposaria donar suport simbòlicament a una “organització que fa qüestions il·legals”: “Si vaig allà,els estic legitimant d’alguna manera i no és el meu interès”, ha afirmat en declaracions als mitjans. “No és bo, podria ser organització a més a més de manters, doncs no ho sé, d’atracadors o d’altres coses”, ja que falsifiquen marques registrades i fan coses que no han de fer, ha assegurat. Bou sosté que ja parla amb els venedors al carrer i que hi tornarà a parlar “les vegades que faci falta, però no en aquestes condicions”.

La seva solució a la venda il·legal ambulant és fer-los marxar de la via pública i investigar qui són, si tenen papers i quins ingressos els reporta l’activitat. Ara bé, ha rebutjat l’expulsió, que sí que veu adient Valls per a alguns casos. “Si es guanyen la vida amb això, després què fem? Retirem 1.000 manters i col·loquem 1.000 delinqüents? Perquè ha de menjar aquesta gent també!”, ha exclamat. Així, ha assegurat que busca “la solució més humana possible” però ha advertit que depèn del Ministeri de l’Interior i la UE.

Nou comentari

Comparteix