Valls promet combatre les ocupacions i el narcotràfic als barris “més humils”

Assegura que hi ha un repunt de drogues com als anys 80 i que la venda s'ha desplaçat des del Raval

L’ex-primer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, s’ha compromès aquest dilluns a implementar un pla de xoc per combatre les ocupacions i el narcotràfic als barris “més humils” de la ciutat. En una atenció als mitjans al districte de Sant Martí, ha dit que les actuacions de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra al Raval han desplaçat la venda de droga des d’aquell punt fins als barris perifèrics i ha assegurat que s’ha detectat un repunt d’heroïna, cocaïna i crac. “Ens preocupa molt perquè hem tornat a una situació que és la dels anys 80″, ha afirmat. Valls ha destacat que en aquestes zones hi ha “més desigualtats, pobresa, atur, pisos ocupats i tràfic de droga”.

Acompanyat de membres de la seva candidatura com María Luz Guilarte o Eva Parera, Valls ha lamentat que els barris del Besòs se sentin “fora de Barcelona” o que els veïns li transmetin que “la ciutat o l’alcaldessa no es preocupa del que està passant”. Per això, ha reclamat un govern municipal “que lideri realment” i s’ha reivindicat com a alternativa a l’actual batllessa, Ada Colau.

“La meva prioritat és la seguretat”, ha dit des del barri de la Verneda i la Pau, on ha recordat que vol incrementar en 1.500 els agents de la Guàrdia Urbana i dotar-los de “més tecnologia, més armes i més cotxes”. Per això, ha apel·lat al seu passat com a ministre d’Interior de França: “Amb la meva experiència, sé com ho podem fer”.

Més informació

Nou comentari