Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall: “Colau vol ara un debat amb mi perquè sap que anem guanyant”
  • CA

Tot fa pensar que finalment hi haurà un cara a cara entre dos candidats a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals de diumenge i que serà entre Ernest Maragall i Ada Colau. El candidat republicà ha acceptat aquest dilluns al vespre el repte que li havia llançat unes hores abans l’alcaldessa amb una piulada a Twitter.

Primer de tot, li ha recordat que va ser ell qui li va proposar aquest debat a dos i li ha retret que no segueix els procediments adequats, segons el seu punt de vista. “Ho ha fet amb el seu estil, amb un tuit, ja em direu si això és fer les coses ben fetes”, ha dit irònicament en un míting a Gràcia. I després li ha engaltat a la candidata a la reelecció que si demana el cara a cara és perquè sap que va perdent. “Si ho fa ara és perquè ella, com tothom, sap que anem per davant, que anem guanyant, i intenta recuperarà el terreny perdut. Però no ho farà, no el recuperarà, i guanyarem”, ha garantit al públic entregat d’un dels feus del partit a Barcelona.

Ha afegit que “Barcelona té una oportunitat com no ha tingut des de la Segona República, la de tenir un alcalde progressista i republicà, independentista, que sàpiga el que vol dir l’1-O”.

Crida als graciencs i al seu orgull

Tot i que s’ha mostrat descaradament relaxat i segur de la seva victòria –que en canvi ERC no té gens clara en les eleccions europees, on les enquestes situen Carles Puigdemont per davant–, ha fet el que marquen els cànons i ha demanat el vot. Però més que demanar-lo als graciencs, on sembla que pensa que ja tenen tots els electors que poden tenir, ha demanat als veïns de la Vila que surtin del seu barri i facin proselitisme en altres zones de la ciutat que tenen menys segures. “Us demano que sortiu al carrer, que no us quedeu al barri, que ens ajudeu a guanyar també a l’Eixample, al Poble-sec, al Guinardó, a tot arreu”, ha demanat en una plana de la Revolució de Setembre plena i entusiasta.

També ha estimulat l’ego dels graciencs dient-los que voldria “exportar” la seva manera de ser a d’altres barris. “Us demano que ens ajudeu a exportar la vostra personalitat, aquest focus de llibertat, de creativitat i de cultura a la resta de a ciutat, perquè necessitem posar el focus de la cultura i l’educació a tots es barris”, ha reclamat. 

Preocupació per les eleccions europees

On no s’han mostrat tan optimistes els republicans ha sigut en el flanc europeu de les eleccions de diumenge, ja que sondejos publicats aquest cap de setmana indiquen que Carles Puigdemont pot guanyar-les i que Oriol Junqueras fins i tot pot quedar per darrere del PSOE, que presenta Josep Borrell. Això s’explicaria per la concentració del vot independentista en favor d’ERC en les eleccions municipals a Barcelona i en favor de Puigdemont per a l’Eurocambra.

Per això avui ERC s’ha abocat a reclamar als mítings de Barcelona el vot per a Junqueras. Ho han fet el candidat a l’Eurocambra Jordi Solé i el president del Parlament, Roger Torrent, que han intervingut en l’acte de Gràcia. “Aprofitem l’oportunitat històrica de fer que Barcelona tingui un alcalde independentista però també un pres polític eurodiputat, i aquesta Europa que mira cap a una altra banda es veurà obligada a mirar als ulls Oriol Junqueras i Diana Riba [dona de Raül Romeva i candidata]. 

Pasqual o Ernest? El lapsus de Torrent

Torrent, en el moment més àlgid del seu discurs ha tingut un lapsus que no ha passat desapercebut, quan ha demanat el vot per a Pasqual Maragall. “L’Ernest, l’Ernest, l’Ernest!”, ha corregit immediatament. Quan li ha tocat presentar el candidat a l’alcaldia, ell mateix ha tornat a fer un joc de paraules per disculpar-se. “Ara em toca presentar el pròxim alcalde de Barcelona, i és normal que quan penso en un gran alcalde em confongui, però ara no ho faré. Us deixo amb l’Ernest Maragall”.

El candidat a Barcelona també ha posat de la seva part per demanar el vot per a Junqueras. “Que Espanya hagi de tornar a veure imatges com les d’avui, amb l’Oriol, un pres polític anant a recollir l’acte de diputat. ERC no mercadeja, no vol càrrecs. El que volem és la llibertat, el retorn dels exiliats i els presos, i un referèndum d’autodeterminació”, ha advertit.

Més notícies
Colau recull el guant i s’avé a un cara a cara amb Maragall
Notícia: Colau recull el guant i s’avé a un cara a cara amb Maragall
Comparteix
La líder dels comuns i el cap de llista republicà argumenten la idoneïtat del debat per la posició frec a frec que els auguren les enquestes
Valls alerta contra la “temptació” de votar Maragall per “treure’s de sobre” Colau
Notícia: Valls alerta contra la “temptació” de votar Maragall per “treure’s de sobre” Colau
Comparteix
El candidat de Barcelona pel canvi - Ciutadans ha remarcat que és un "home lliure" i que el seu partit serà Barcelona
Artadi acusa Maragall d’intentar que Puigdemont no utilitzés la delegació de Brussel·les
Notícia: Artadi acusa Maragall d’intentar que Puigdemont no utilitzés la delegació de Brussel·les
Comparteix
Ha apuntat al candidat d'ERC i ex conseller d'Exteriors per portar a l'"aïllament" al president a l'exili
Maragall replica a Colau que té “tot el dret” a voler-la fer fora de l’alcaldia
Notícia: Maragall replica a Colau que té “tot el dret” a voler-la fer fora de l’alcaldia
Comparteix
El candidat republicà respon a l'alcaldessa després del míting central de BComú
Colau retalla distàncies amb Maragall segons un sondeig d”El Periódico’
Notícia: Colau retalla distàncies amb Maragall segons un sondeig d”El Periódico’
Comparteix
L'enquesta dona la victòria a ERC amb un escàs 1% de vots de diferència respecte a BComú
Maragall prega a no confiar-se davant la possibilitat del pacte Colau-PSOE
Notícia: Maragall prega a no confiar-se davant la possibilitat del pacte Colau-PSOE
Comparteix
El candidat d'ERC proposa "els quatre canvis climàtics" a l'acte central del partit
Colau, entre Pablo Iglesias i Alberto Garzón, aquest diumenge al míting del Carmel / ACN
Colau acusa Maragall d’haver canviat de partit per governar amb “la dreta corrupta de CiU”
Notícia: Colau acusa Maragall d’haver canviat de partit per governar amb “la dreta corrupta de CiU”
Comparteix
L’alcaldessa i aspirant a la reelecció per BComú avisa que les eleccions municipals estan entre ella i el candidat d’ERC
Graupera critica que Maragall no és l’alternativa que necessita Barcelona
Notícia: Graupera critica que Maragall no és l’alternativa que necessita Barcelona
Comparteix
El candidat de Barcelona És Capital-Primàries critica que l'alcaldessa "es va negar a obrir els col·legis l'1-O"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa