Maragall: “Colau vol ara un debat amb mi perquè sap que anem guanyant”

El candidat d’ERC recorda a l’alcaldessa que va ser ell qui va proposar el cara a cara i es mostra disposat a fer-lo

Tot fa pensar que finalment hi haurà un cara a cara entre dos candidats a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals de diumenge i que serà entre Ernest Maragall i Ada Colau. El candidat republicà ha acceptat aquest dilluns al vespre el repte que li havia llançat unes hores abans l’alcaldessa amb una piulada a Twitter.

Primer de tot, li ha recordat que va ser ell qui li va proposar aquest debat a dos i li ha retret que no segueix els procediments adequats, segons el seu punt de vista. “Ho ha fet amb el seu estil, amb un tuit, ja em direu si això és fer les coses ben fetes”, ha dit irònicament en un míting a Gràcia. I després li ha engaltat a la candidata a la reelecció que si demana el cara a cara és perquè sap que va perdent. “Si ho fa ara és perquè ella, com tothom, sap que anem per davant, que anem guanyant, i intenta recuperarà el terreny perdut. Però no ho farà, no el recuperarà, i guanyarem”, ha garantit al públic entregat d’un dels feus del partit a Barcelona.

Ha afegit que “Barcelona té una oportunitat com no ha tingut des de la Segona República, la de tenir un alcalde progressista i republicà, independentista, que sàpiga el que vol dir l’1-O”.

Crida als graciencs i al seu orgull

Tot i que s’ha mostrat descaradament relaxat i segur de la seva victòria –que en canvi ERC no té gens clara en les eleccions europees, on les enquestes situen Carles Puigdemont per davant–, ha fet el que marquen els cànons i ha demanat el vot. Però més que demanar-lo als graciencs, on sembla que pensa que ja tenen tots els electors que poden tenir, ha demanat als veïns de la Vila que surtin del seu barri i facin proselitisme en altres zones de la ciutat que tenen menys segures. “Us demano que sortiu al carrer, que no us quedeu al barri, que ens ajudeu a guanyar també a l’Eixample, al Poble-sec, al Guinardó, a tot arreu”, ha demanat en una plana de la Revolució de Setembre plena i entusiasta.

També ha estimulat l’ego dels graciencs dient-los que voldria “exportar” la seva manera de ser a d’altres barris. “Us demano que ens ajudeu a exportar la vostra personalitat, aquest focus de llibertat, de creativitat i de cultura a la resta de a ciutat, perquè necessitem posar el focus de la cultura i l’educació a tots es barris”, ha reclamat. 

Preocupació per les eleccions europees

On no s’han mostrat tan optimistes els republicans ha sigut en el flanc europeu de les eleccions de diumenge, ja que sondejos publicats aquest cap de setmana indiquen que Carles Puigdemont pot guanyar-les i que Oriol Junqueras fins i tot pot quedar per darrere del PSOE, que presenta Josep Borrell. Això s’explicaria per la concentració del vot independentista en favor d’ERC en les eleccions municipals a Barcelona i en favor de Puigdemont per a l’Eurocambra.

Per això avui ERC s’ha abocat a reclamar als mítings de Barcelona el vot per a Junqueras. Ho han fet el candidat a l’Eurocambra Jordi Solé i el president del Parlament, Roger Torrent, que han intervingut en l’acte de Gràcia. “Aprofitem l’oportunitat històrica de fer que Barcelona tingui un alcalde independentista però també un pres polític eurodiputat, i aquesta Europa que mira cap a una altra banda es veurà obligada a mirar als ulls Oriol Junqueras i Diana Riba [dona de Raül Romeva i candidata]. 

Pasqual o Ernest? El lapsus de Torrent

Torrent, en el moment més àlgid del seu discurs ha tingut un lapsus que no ha passat desapercebut, quan ha demanat el vot per a Pasqual Maragall. “L’Ernest, l’Ernest, l’Ernest!”, ha corregit immediatament. Quan li ha tocat presentar el candidat a l’alcaldia, ell mateix ha tornat a fer un joc de paraules per disculpar-se. “Ara em toca presentar el pròxim alcalde de Barcelona, i és normal que quan penso en un gran alcalde em confongui, però ara no ho faré. Us deixo amb l’Ernest Maragall”.

El candidat a Barcelona també ha posat de la seva part per demanar el vot per a Junqueras. “Que Espanya hagi de tornar a veure imatges com les d’avui, amb l’Oriol, un pres polític anant a recollir l’acte de diputat. ERC no mercadeja, no vol càrrecs. El que volem és la llibertat, el retorn dels exiliats i els presos, i un referèndum d’autodeterminació”, ha advertit.

Més informació

Nou comentari