Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls alerta contra la “temptació” de votar Maragall per “treure’s de sobre” Colau

El candidat de BCN Canvi-Cs a l’alcaldia, Manuel Valls, ha lamentat aquest dilluns que molts ciutadans votin el candidat d’ERC, Ernest Maragall, per “treure’s de sobre” l’actual alcaldessa, Ada Colau, perquè considera que la seva gestió de l’Ajuntament ha estat un desastre.

També ha demanat sortir de la lògica tradicional dels partits i ha dit que ell és l’únic que pot liderar aquest canvi perquè, segons ell, no està lligat a cap formació: “Soc un home lliure, el meu partit serà Barcelona. No poso aquesta ciutat al servei de cap color, la poso al servei de tots els colors”.

“El balanç del mandat de Colau és tan desastrós que molts ciutadans poden tenir la temptació de votar qualsevol altra alternativa per treure-se-la de sobre. Donar suport a la candidatura de Maragall és molt perillós”, ha afirmat després que les enquestes assenyalin que Maragall guanyaria les eleccions seguit de Colau, que fregaria l’empat.

L’ex-primer ministre francès s’ha tornat a reivindicar com l’únic canvi possible i el vot útil en aquestes eleccions municipals: “Soc el canvi que els barcelonins volen per a Barcelona”, i ha assegurat que afronta l’última setmana de campanya molt animat i que aquests dies ho poden canviar tot.

Ha criticat que Maragall “no parla gens clar” quan li pregunten quin projecte té per a Barcelona i què vol dir que la ciutat sigui una palanca per a la independència de Catalunya, i ha considerat que els barcelonins tenen dret a saber quines són les seves intencions.

També ha dit que el candidat del PSC, Jaume Collboni, ha d’aclarir si pactarà amb Colau perquè creu que “de moment no ha contestat” i que els barcelonins han de saber-ho per decidir el seu vot.

“Hi ha molta indecisió. Vull recordar a tothom que aquestes preguntes que faig a Maragall i a Collboni han de tenir resposta aquesta setmana perquè el vot d’aquest diumenge sigui clar per a tothom”, ha conclòs en una roda de premsa d’Efe.

Estratègia

Valls ha advertit de les conseqüències que tindria per a Barcelona que governés l’independentisme a l’Ajuntament i ha insistit que “a l’independentisme se li ha de reconèixer que té una estratègia” per guanyar i que la victòria de l’ANC a la Cambra de Comerç n’és una mostra.

Ha lamentat que els partits constitucionalistes no tinguin una estratègia: “Clarament falta una estratègia”, i per això ha enaltit el valor transversal de la seva candidatura en les municipals, perquè, al seu parer, aquests comicis no tenen res a veure amb esquerra i dreta, sinó amb enfrontar-se a l’independentisme.

Presos independentistes

En ser preguntat pel fet que els presos independentistes hagin anat a recollir l’acta al Congrés i al Senat, Valls ha defensat que és “simplement el compliment de la llei” i una mostra de la independència judicial que hi ha a l’Estat.

“Els mateixos que van trencar el pacte del 78, els mateixos que no van complir la llei, que van anar contra la Constitució, contra l’Estatut, contra el reglament del Parlament, són els mateixos que viuen directament el compliment de la llei”, ha argumentat.

Debat d’habitatge

Sobre per què no ha participat en un debat sobre habitatge, Valls ha contestat que tenia agendada aquesta roda de premsa i que, malgrat que ha participat en molts altres debats, creu que aquest només estava destinat a defensar les propostes d’habitatge de Colau.

“No vaig als debats que són espais per defensar les propostes estrella de la senyora Colau”, perquè, al seu parer, les entitats organitzadores –la PAH i el Sindicat de Llogaters, entre d’altres– defensen unes polítiques semblants a Colau i que ell no comparteix.

Més notícies

Valls: “La gent d’Andalusia, Extremadura i Madrid han fet una gran Barcelona que hem de defensar”

Notícia: Valls: “La gent d’Andalusia, Extremadura i Madrid han fet una gran Barcelona que hem de defensar”
Comparteix
L'ex-primer ministre francès ha anat a veure l'Espanyol classificar-se per l'Europa League i l'ha reivindicat com a representant dels "valors" de Barcelona
Notícia: Valls: “La gent d’Andalusia, Extremadura i Madrid han fet una gran Barcelona que hem de defensar” - Mobile

Valls alerta que “l’assalt” independentista a la Cambra es pot repetir a l’Ajuntament

Notícia: Valls alerta que “l’assalt” independentista a la Cambra es pot repetir a l’Ajuntament
Comparteix
L’ex primer ministre de França pressiona Collboni perquè pacti amb ell i titlla Maragall de “convers”
Notícia: Valls alerta que “l’assalt” independentista a la Cambra es pot repetir a l’Ajuntament - Mobile

Nou comentari

Comparteix