Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls: “La gent d’Andalusia, Extremadura i Madrid han fet una gran Barcelona que hem de defensar”
  • CA

Manuel Valls vol, de totes totes, quedar-se amb la paraula “diversitat” arrelada a la seva campanya. Després de visitar de nou el col·lectiu gitano aquest matí, a la tarda s’ha desplaçat fins a Cornellà-El Prat per veure l’Espanyol classificar-se per Europa i més tard s’ha apropat fins a l’acte de coples d’or organitzat per de la Casa d’Andalusia. “Barcelona és catalana, per suposat, però també espanyola. Cal recordar els col·lectius andalusos, extremenys i de Madrid que han fet de Barcelona el que és avui, una gran ciutat. I l’hem de defensar”, ha apuntat en relació a la seva idea del que engloba la cultura barcelonina.

En aquesta línia, ha assegurat que aquest model està en risc davant del “populisme i el separatisme” que volen “tancar” una ciutat “oberta”. Segons ha comentat l’ex-primer ministre francès, la seva proposta és una capital catalana “segura, neta, ben gestionada, però oberta” i ha afegit que, avui que és precisament la Nit dels Museus, cal reivindicar també que el lleure “és per a tots”. “La cultura no té res a veure amb el nacionalisme”, ha subratllat. 

Ho ha fet en declaracions al costat de l’auditori Axa, on tenia lloc una trobada de música i ball de la Casa d’Andalusia que Manuel Valls no s’ha volgut perdre. “Barcelona té moltes cases regionals”, ha celebrat, i “els tenim molt de carinyo”. Davant d’aquesta menció, preguntat per aquest diari, Valls ha comentat l’estat de la Casa de Cadis, que va ser abandonada i recentment s’ha convertit en un alberg okupa autogestionat per persones sense sostre, gitanes i refugiades. “S’ha de trobar una resposta dins del marc legal amb els propietaris de la casa, trobant operacions econòmiques i treballant amb la llei d’estrangeria“, ha mantingut. Alhora ha criticat la gestió de la situació que ha fet l’actual govern, en haver mantingut un perfil baix en una demanda d’habitatge. El candidat ha destacat que “l’activisme ha estat la marca de Colau” i això suposa “molt soroll” i “moltes il·lusions” però “al final, poques solucions”. 

L’Espanyol i el Barça, actius barcelonins

L’alcaldable francès s’hi ha referit a l’Espanyol i ha felicitat la institució, els jugadors i els “pericos” per la seva classificació a “la lliga Europa”. Així, tot i recordar que ell és culer, ha reivindicat la figura de l’equip blanquiblau, juntament amb el Barça, com a bon representant “d’allò que vol dir Barcelona”, dels seus “valors”. A més, ha instit en la necessitat d’apostar per un nous Jocs Olímpics i impulsar el missatge “de la solidaritat, l’esport femení, l’esport per a tothom als barris, però també el dels dos grans clubs”. De la mateixa manera, ha recordat la important funció de cohesió d’altres clubs de la capital catalana, com “l’Horta, que està fent una gran temporada, l’Europa i el Sant Andreu, entre d’altres”. 

Més notícies
Valls alerta que “l’assalt” independentista a la Cambra es pot repetir a l’Ajuntament
Notícia: Valls alerta que “l’assalt” independentista a la Cambra es pot repetir a l’Ajuntament
Comparteix
L’ex primer ministre de França pressiona Collboni perquè pacti amb ell i titlla Maragall de “convers”
Un signant d’un manifest a favor de Valls, “incòmode” quan se l’associa als fundadors de Cs
Notícia: Un signant d’un manifest a favor de Valls, “incòmode” quan se l’associa als fundadors de Cs
Comparteix
Félix Ovejero ha expressat en públic el seu desacord amb la manera com se l'ha presentat en un acte electoral

Comentaris

  1. Icona del comentari de: J. M. a maig 18, 2019 | 22:07
    J. M. maig 18, 2019 | 22:07
    ...i Barcelona ha estat acullidora i donat feina a tots els que va emigrar els anys 60 i 70, i com era de desitjar han tirat endavant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa