Maragall prega a no confiar-se davant la possibilitat del pacte Colau-PSOE

El candidat d'ERC proposa "els quatre canvis climàtics" a l'acte central del partit

Acte central a Barcelona d’ERC. Tot l’estat major del partit ha desembarcat al Mercat de Sant Antoni de Barcelona. Tots els candidats i tots els referents. Des de l’excap de files dels republicans a la capital catalana i ara conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, a Ernest Maragall, Oriol Junqueras, Raül Romeva o Marta Rovira, i cartes de Dolors Bassa i Carme Forcadell que es prodiga ben poc en actes de partit. Però els comicis de Barcelona han estat objecte principal dels discursos. La capital catalana, amb Ernest Maragall i Elisenda Alamany com a punta de llança del que ERC anomena “republicanisme inclusiu”.

Maragall ha demanat no perdre l’oremus i aprofitar la recta final de campanya per “enraonar més nosaltres” i “no escoltar les altres”. “Sortiu i parleu”, ha encomanat l’exconseller socialista. Maragall, com a gat vell, ha pregat no confiar-se i estar a l’aguait d’aconseguir un resultat que faci impossible un acord d’Ada Colau amb “el PSOE del 155”, que és com s’ha referit a la llista de Jaume Collboni (PSC). Maragall s’ha definit com l’opció independentista més eficaç per vèncer a Colau.

[r:1]

Els quatre canvis climàtics

El candidat republicà ha proposat treballar pels quatre canvis climàtics. “El més evident, i urgent sobre el clima”, ha assenyalat. Però també, “un canvi de clima social que deriva de la desigualtat, marginació i precarietat en el bon govern, entre institució i governants” i un “canvi de clima polític que posi en el centre la lluita pels drets dels ciutadans”.

Per la seva banda, la número dos Elisenada Alamany, ha descrit que hi ha “dues maneres de governar”. Una, “la de les queixes i excuses”, en referència a Colau i la del “Govern Maragall que és de solucions”. Tantmateix ha insistit que Barcelona només s’entén com la capital de Catalunya. “Si no que ho diguin a la gent que va defensar les escoles el Primer d’Octubre”, ha etzibat.

Més informació

Nou comentari