Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall retreu a Colau que no cedís les escoles municipals l’1 d’Octubre
  • CA

Ernest Maragall i Oriol Junqueras han ofert una roda de premsa conjunta aquest dissabte des de l’agència ACN a Barcelona i la presó de Soto del Real a Madrid. Els dos candidats d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i al Parlament Europeu han respost les preguntes de la premsa en dos torns i poca interacció perquè el president d’ERC pogués aprofitar cada segon de la connexió autoritzada per la JEC. La videoconferència ha durat mitja hora exacta i Maragall li ha agafat el relleu amb una intervenció més pausada.

L’alcaldable ha reconegut que “impacta i molt” en la campanya dels republicans el fet de tenir empresonat el líder del partit, de qui ha lloat “la bonhomia i persistència”. Ha criticat als candidats que demanen “parlar només de Barcelona, com si fos una illa i pogués ser governada fent abstracció del seu entorn”. “Ara toca que Barcelona agafi el seu rol” a Catalunya, ha remarcat.

També ha reforçat el discurs de Junqueras sobre la visibilització a Europa dels presos polítics amb diverses respostes sobre l’1 d’Octubre. En primer lloc, preguntat sobre la carta d’Alfred Bosch oferint a Ada Colau d’entrar al govern municipal el 2017 –difosa per RAC1 aquest mateix matí–, ha reconegut que no l’ha pogut llegir encara però l’ha emmarcat en el rol de l’Ajuntament en el referèndum de l’1 d’Octubre. “Entenc que era un intent d’aconseguir aquella implicació activa que no es va donar”, ha dit.

[r:1]

En aquest sentit, ha detallat quines accions o inaccions per l’1-O recrimina a l’alcaldessa Ada Colau, que aquest divendres li va exigir que no “s’apropiï” d’una consulta que “és de la gent”. Maragall ha valorat que Colau anés a votar aquella jornada, però va trobar a faltar una major “implicació positiva de la institució en la preparació de l’1-O” per exemple cedint les escoles municipals com a col·legis electorals.

“Colau és una gran especialista en minimització de riscos”, ha ironitzat. Ha recordat que “més de 700 ajuntaments s’han vist processats” per l’organització del referèndum i en canvi ha assenyalat que cap regidor ni tampoc alcaldessa “han tingut el més mínim element de preocupació” en el terreny judicial. “I tant que l’1-O és un patrimoni dels ciutadans, en aquest cas encara més perquè s’ho van fer sols!”, ha exclamat.

Així, preguntat per un eventual pacte de govern ERC-BComú o BComú-ERC, ha precisat que els republicans no demanarien als comuns “que es tornin independentistes, que no ho són legítimament”. Els exigirien, ha contraposat, “que s’impliquin en el combat per guanyar la llibertat” dels presos polítics i exiliats i també en “l’obtenció via diàleg d’un referèndum d’autodeterminació”, dos camps en els que ha reconegut que ja s’han mostrat a favor. “L’esperit dels ciutadans que van saber celebrar l’1-O s’ha de traslladar a la governació de la ciutat”, ha reblat.

Més notícies
Colau reclama a Maragall que “no s’apropiï” de l’1-O
Notícia: Colau reclama a Maragall que “no s’apropiï” de l’1-O
Comparteix
La candidata de BComú demana que no "s'utilitzi" una "mobilització àmplia i transversal" per "provocar baralles" entre les esquerres
Negativa judicial a expulsar l’Ajuntament de la causa de l’1-O
Notícia: Negativa judicial a expulsar l’Ajuntament de la causa de l’1-O
Comparteix
El consistori exerceix d'acusació popular en la investigació per les càrregues policials contra votants
Asens: “L’únic que entenia l’1-O com un referèndum era el PP”
Notícia: Asens: “L’únic que entenia l’1-O com un referèndum era el PP”
Comparteix
El tinent d'alcaldia ha assegurat que "a la pràctica", en la organització de l'1-O, van posar les mateixes facilitats que els ajuntaments independentistes
Esquerra demana suport per posar fi a la “decepció” de Colau
Notícia: Esquerra demana suport per posar fi a la “decepció” de Colau
Comparteix
Alamany i Maragall ataquen durament l'alcaldessa i proposen un nou projecte que no es basi "en les bones intencions" sinó en "respostes"
Empaperen la seu d’ERC amb missatges contra el “Maragall dolent”
Notícia: Empaperen la seu d’ERC amb missatges contra el “Maragall dolent”
Comparteix
Els adhesius avisen que cal "salvar" Barcelona dels "independentistes"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa