Esquerra demana suport per posar fi a la “decepció” de Colau

Alamany i Maragall ataquen durament l'alcaldessa i proposen un nou projecte que no es basi "en les bones intencions" sinó en "respostes"

ERC ha explicat “la nova Barcelona republicana del futur” aquest divendres a la tarda des de la biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta, en un acte que ha comptat amb la presència del seu cap de files a la ciutat, Ernest Maragall; de la seva número 2, Elisenda Alamany; i dels diputats al Congrés espanyol Gabriél Rufián i Ana Surra. Els republicans han fet un discurs molt contundent contra el govern de l’alcaldessa Ada Colau i han proposat, particularment per al barri, “un nou projecte” que pensi en els interessos de tots i, alhora, que no es desentengui del seu paper com a capital de Catalunya.

Gabriel Rufián, que ha comentat en to de broma que “alcalde Maragall sona collonudament”, ha reivindicat el missatge que enviaria una nova victòria d’ERC a les properes eleccions i ha recordat els presos polítics, demanant “fer-ho per ells” i per combatre el “feixisme” que s’està alçant a l’Estat i davant del qual Catalunya és “l’única barrera”. Abans de presentar l’alcaldable del seu partit, mentre glosava la seva figura, Rufián ha tingut temps de cometre una petita patinada, afirmant que Maragall podria ser “al cementiri d’elefants” del Senat davant d’Ana Surra, electa per aquesta mateixa cambra. 

El deute amb Nou Barris

Després de resoldre aquest moment amb un parell de bromes, l’alcaldable ha pres la paraula afirmant que el seu projecte està compromís amb la cultura i que cal fer-la arribar amb més força a Nou Barris per tornar “el deute” que la ciutat té amb el districte. En un discurs orientat a establir proximitat amb els ciutadans, Maragall ha promès que, si és alcalde, vindrà al districte un cop al més “no a donar mans i a fer petons al mercat sinó a treballar”. “Barcelona ens espera”, ha assegurat el cap de llista d’ERC, per “garantir la convivència”, “cuidar l’espai públic” i fer una Barcelona “per a tota la ciutadania”. Per encarar aquests problemes, ha dit, l’actitud no pot ser la del “sucursalisme tronat” d’Ada Colau, que “creu que tot s’ha de fer a Madrid” sinó treballar durament des de l’alcaldia.

El suport que va rebre Ada Colau per “passar pàgina” a una ciutat que vivia “d’esquena a la gent” s’ha acabat convertint en “decepció” per a la gent dels barris de Barcelona. Així és com ha definit la número 2 de Maragall, Elisenda Alamany, els mandat municipal que ara s’acaba. “No n’hi ha prou amb bones intencions”, ha afirmat, perquè la ciutat “continua necessitant respostes”. Per posar-hi remei, la líder de Sobiranistes, ha reclamat un govern “fort” per aconseguir que Barcelona avanci, començant per aturar els desnonaments i frenant l’augment dels preus dels lloguers. En aquest sentit, ha reclamat permetre una aliança entre l’alcalde Maragall i la consellera de Justícia, Ester Capella, per posar fil a l’agulla.

Promeses incomplides

El representant del districte a la llista d’Ernest Maragall, Quim Sangrà, ha opinat que l’administració Colau va convertir el barri en un “conillet d’Índies” i va fer un seguit de promeses que “no podia complir”. “Cal bastir un nou projecte”, ha dit, que “toqui de peus a terra”. La reivindicació de l’arrelament al barri ha estat el centre del discurs d’Ana Surra, com també ho ha estat la diversitat del districte i de la seva gent, a qui ha donat gràcies per donar-li suport durant la campanya del 28-A per aconseguir que fos la primera representant electa de la història de Nou Barris al Senat. També ha elogiat la figura de Sangrà, de qui ha glosat alguns dels seus èxits com a conseller de districte en favor dels veïns i el seu coneixement del territori.

Just abans d’aquest acte, la formació ha presentat el manifest “Compromís LGTBI i contra l’homofòbia als municipis de Catalunya”. Aprofitant el 29è aniversari de la retirada de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Organització Mundial de la Salut, ERC ha recordat que, tot i que s’ha avançat, encara queda molt per fer. Encapçalats per Elisenda Alamany, diversos candidats LGTBI d’ERC a les eleccions del 26-M han repassat les mesures i accions enumerades al manifest i ha afirmat que, si fins ara ERC ha treballat en aquest sentit des de l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona, espera poder fer-ho des del govern.

Més informació

Nou comentari