Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall torna a esquivar debatre amb Artadi i prefereix un cara a cara amb Colau
  • CA

Ernest Maragall (ERC) ha tornat a esquivar aquest divendres la proposta de cara a cara amb Elsa Artadi (JxCat) i ha donat a entendre que preferiria debatre amb Ada Colau durant els dies que queden de campanya. El republicà havia demanat a la Junta Electoral Central (JEC) un debat amb el cap de llista, Quim Forn, a la presó de Soto del Real o bé de forma temàtica com a resposta al repte que li havia plantejat la número 2 de Junts per Catalunya. Després del veto de la JEC, Maragall ha posat la proposta de la candidata al mateix sac que les propostes de cara a cara que li han llançat també Jaume Collboni (PSC) i Manuel Valls (Cs), contraposant-les al “debat que la ciutat demana i espera” entre ell i Colau. 

“Tenim demandes de debat de Collboni, Valls, Artadi… No veig senzill que tingui l’espai i la possibilitat de portar-ho a terme”, ha respost a la premsa. “En canvi sembla que el més difícil d’aconseguir és un debat entre Colau i Maragall, entre les dues forces que més poden disputar-se l’Alcaldia, aquest és el debat que la ciutat demana i espera”, ha defensat. Sobre Quim Forn, ha assegurat que segueix amb ganes de discutir-hi els respectius models de futur per la ciutat i que insistirà a la JEC: “Seguiré intentant visitar-lo a la presó, si m’ho permeten, hem de poder parlar del futur de la ciutat i concretar el pacte d’unitat postelectoral que ja li vaig proposar”.

[r:3]

Ha aprofitat l’interès mediàtic, això sí, per carregar contra la “Constatació repetida de fins a quin punt la JEC s’ha convertit en un instrument de repressió i de limitació dels drets de representació dels empresonats polítics”. “Ara afecten a Quim Forn com l’altre dia van afectar Junquera, cal denunciar l’agressió institucional i la injustícia que això representa”, ha dit.

Les diferències amb Artadi i JxCat sobre regular el lloguer

També ha marcat distàncies amb Elsa Artadi (JxCat) sobre la seva posició envers els lloguers, després que la candidata hagi afirmat que limitar els preus és electoralista. “Em sorprèn i vol dir que estem molt allunyats en objectius”. “Em decep una mica, però té el seu dret a posicionar-se”, ha insistit. Així ha sostingut que els republicans mantenen la seva “màxima ambició per aconseguir que els preus deixin de pujar” a Barcelona i “aturar la bombolla de lloguers”. “Els salaris d’aquesta ciutat no són adequats per aquests preus, avui més del 40% famílies de la ciutat dediquen més del 40% dels ingressos a l’habitatge”, ha recordat.

A Ada Colau (BComú), que ha posat èmfasi aquests dies en les diferències d’ERC i JxCat sobre lloguers, li ha assegurat que el decret permetrà “trencar el motllo” i que la seva preparació “és una fantàstica notícia de la que faria bé d’alegrar-se”.

Mobilitzar 1.500 milions per a polítiques verdes en 4 anys

Maragall (ERC) ha fet aquestes declaracions en un acte electoral dedicat a les polítiques sostenibles a Barcelona i Europa. Acompanyat de la candidata europea, Diana Riba, i del número 12 de la llista per Barcelona i expert en transició energètica, Pep Salas, Maragall ha visitat el centre cívic Vil·la Urània com a referent d’arquitectura municipal eficient en el consum i ús de l’energia. L’edifici compta amb persianes especials i cortines de vegetació per ajustar la temperatura de l’interior i s’alça en una part del jardí de la finca que l’astrònom Comas i Solà va llegar a la ciutat i els veïns van salvar parcialment de l’enderroc.

Ernest Maragall i Diana Riba (ERC), al centre cívic Vil·la Urània / Jordi Borràs

Ernest Maragall i Diana Riba (ERC), al centre cívic Vil·la Urània / Jordi Borràs

L’alcaldable ha promès mobilitzar 1.500 milions d’euros per a actuacions de transició energètica a la ciutat, que aportarien l’administració i el mercat privat al 50% i que inclourien tant inversió directa immediata com finançament a mig i llarg termini. La principal mesura seria un programa d’ajudes a la rehabilitació d’edificis privats, que ha anomenat ‘Barcelona, posa’t verda’ en referència a la famosa iniciativa dels anys 90. A través d’aquest nou instrument vol aconseguir la instal·lació de plaques solars als terrats i aïllaments tèrmics i acústics a les finestres de 5.000 immobles. També preveu “anticipar” l’arribada massiva del cotxe elèctric amb la instal·lació d’endolls en garatges públics i privats per la recàrrega de 120.000 vehicles a tota la ciutat. 

L’alcaldable ha defensat que les polítiques verdes de Barcelona necessiten “guanyar escala” i canviar un “gruix important” dels edificis de la ciutat, anant més enllà de “plans pilot ni experiències” sostenibles. “L’emergència climàtica ha de tenyir l’acció de govern a l’ajuntament, totes les polítiques han de tenir aquesta perspectiva”, ha dit. Ha advertit, però, que les mesures no poden “deixar ningú enrere” i ha defensat un horitzó de “pobresa energètica zero”.

Més notícies
Empaperen la seu d’ERC amb missatges contra el “Maragall dolent”
Notícia: Empaperen la seu d’ERC amb missatges contra el “Maragall dolent”
Comparteix
Els adhesius avisen que cal "salvar" Barcelona dels "independentistes"
La JEC veta un cara a cara entre Forn i Maragall
Notícia: La JEC veta un cara a cara entre Forn i Maragall
Comparteix
L'havia sol·licitat el candidat republicà com a resposta a la petició d'Elsa Artadi de debatre amb ella a Barcelona
Maragall se salta Artadi i demana a la junta electoral un debat amb Forn
Notícia: Maragall se salta Artadi i demana a la junta electoral un debat amb Forn
Comparteix
La número 2 de JxCat ha contestat que "sona a excusa" per evitar el cara a cara amb ella
ExMenas retreuen el comportament en campanya electoral de Bou, Maragall i Colau
Notícia: ExMenas retreuen el comportament en campanya electoral de Bou, Maragall i Colau
Comparteix
El col·lectiu de representants dels menors no acompanyats han criticat que s'hagi trencat el pacte per no utilitzar la immigració en campanya
Maragall se suma a Colau i demana més Mossos a Barcelona
Notícia: Maragall se suma a Colau i demana més Mossos a Barcelona
Comparteix
Reclama a la Generalitat 500 agents de la policia catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa