Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall se salta Artadi i demana a la junta electoral un debat amb Forn
  • CA

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha sol·licitat a la Junta Electoral Central fer un debat a la presó amb l’ex tinent d’alcalde i cap de llista de JxCat, Quim Forn, empresonat a Soto del Real. L’alcaldable republicà ha animat altres candidats a sumar-se al debat per “parlar i debatre tranquil·lament”. “Volem poder conversar sobre la ciutat i crec que és la nostra obligació fer tot el que està a la nostra mà per aconseguir que s’escolti la vostra veu”, ha manifestat Maragall. La proposta de debat és per fer-lo, “idealment”, a la presó, tot i que també es podria fer de manera telemàtica, segons fonts de la campanya d’ERC.

L’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú, Ada Colau, ha obert la porta a participar al debat. “Em sumo a qualsevol denúncia a aquesta situació”, ha declarat, segons recull l’ACN. Maragall posa de relleu la importància de la “unitat d’acció independentista postelectoral per tenir una veu forta” a la carta que ha enviat al cap de llista de JxCat.

Sobre la petició d’un cara a cara que la candidata de facto de JxCat, Elsa Artadi, va fer a Maragall, l’alcaldable republicà ha contestat també a la carta enviada a Forn, i ha considerat que és “convenient” esperar a la decisió de la Junta Electoral sobre un debat amb Forn.

Forn accepta però hagués volgut que li “consultés

Aquesta tarda, Quim Forn ha comunicat a través de Twitter que s’ha assabentat de l’interès de Maragall a través de la premsa. “M’hauria agradat que m’ho digués abans a mi”, ha lamentat. Tot i així, assegura que si la JEC ho autoritza, accepta el debat.

 

Artadi: “Sona a excusa”

Artadi ha criticat que Maragall hagi demanat a la Junta Electoral que permeti la celebració d’un cara a cara amb Forn a la presó de Soto del Real. En un contacte amb la premsa a la plaça de la Rosa dels Vents aquest dijous al matí, Artadi considera que la petició de Maragall “sona a excusa per no debatre”. L’exconsellera ha presentat les propostes en matèria d’infraestructures i ha explicat que aposta perquè les mercaderies del port de Barcelona surtin amb tren ample europeu.

En aquest sentit, Artadi considera que el fet que deixi en mans de la “Junta Electoral censura” la realització del debat que “se sap que no es podrà realitzar” sona a una “excusa” de Maragall. Artadi ha lamentat, doncs, que la resposta de Maragall sigui “no” a debatre, a donar informació ni a reforçar la democràcia.

Més notícies
Artadi demana un cara a cara a Maragall
Notícia: Artadi demana un cara a cara a Maragall
Comparteix
La número 2 de JxCat ha fet arribar la proposta al republicà per carta i en nom de Quim Forn, el cap de llista i pres polític
Colau contra Trias i Artadi contra Colau: cara a cara entre les candidates de BComú i JxCat
Notícia: Colau contra Trias i Artadi contra Colau: cara a cara entre les candidates de BComú i JxCat
Comparteix
L'alcaldessa ha recordat la número 2 de JxCat la gestió de Xavier Trias | La candidata 'de facto' de JxCat ha estat crítica amb la gestió de la seguretat de Colau
Artadi acusa la JEC de prohibir els actes de Forn per “revenja” pel “ridícul” amb Puigdemont
Notícia: Artadi acusa la JEC de prohibir els actes de Forn per “revenja” pel “ridícul” amb Puigdemont
Comparteix
La número 2 de JxCat a Barcelona confia en una "remuntada" a Europa després de l'enquesta del CEO
La Junta Electoral veta una roda de premsa de Forn al·legant que la sala està ocupada
Notícia: La Junta Electoral veta una roda de premsa de Forn al·legant que la sala està ocupada
Comparteix
La conferència de premsa s'havia de fer aquest divendres des de Soto del Real, organitzada per l'Agència Catalana de Notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa