Maragall se salta Artadi i demana a la junta electoral un debat amb Forn

La número 2 de JxCat ha contestat que "sona a excusa" per evitar el cara a cara amb ella

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha sol·licitat a la Junta Electoral Central fer un debat a la presó amb l’ex tinent d’alcalde i cap de llista de JxCat, Quim Forn, empresonat a Soto del Real. L’alcaldable republicà ha animat altres candidats a sumar-se al debat per “parlar i debatre tranquil·lament”. “Volem poder conversar sobre la ciutat i crec que és la nostra obligació fer tot el que està a la nostra mà per aconseguir que s’escolti la vostra veu”, ha manifestat Maragall. La proposta de debat és per fer-lo, “idealment”, a la presó, tot i que també es podria fer de manera telemàtica, segons fonts de la campanya d’ERC.

L’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú, Ada Colau, ha obert la porta a participar al debat. “Em sumo a qualsevol denúncia a aquesta situació”, ha declarat, segons recull l’ACN. Maragall posa de relleu la importància de la “unitat d’acció independentista postelectoral per tenir una veu forta” a la carta que ha enviat al cap de llista de JxCat.

Sobre la petició d’un cara a cara que la candidata de facto de JxCat, Elsa Artadi, va fer a Maragall, l’alcaldable republicà ha contestat també a la carta enviada a Forn, i ha considerat que és “convenient” esperar a la decisió de la Junta Electoral sobre un debat amb Forn.

Forn accepta però hagués volgut que li “consultés

Aquesta tarda, Quim Forn ha comunicat a través de Twitter que s’ha assabentat de l’interès de Maragall a través de la premsa. “M’hauria agradat que m’ho digués abans a mi”, ha lamentat. Tot i així, assegura que si la JEC ho autoritza, accepta el debat.

 

Artadi: “Sona a excusa”

Artadi ha criticat que Maragall hagi demanat a la Junta Electoral que permeti la celebració d’un cara a cara amb Forn a la presó de Soto del Real. En un contacte amb la premsa a la plaça de la Rosa dels Vents aquest dijous al matí, Artadi considera que la petició de Maragall “sona a excusa per no debatre”. L’exconsellera ha presentat les propostes en matèria d’infraestructures i ha explicat que aposta perquè les mercaderies del port de Barcelona surtin amb tren ample europeu.

En aquest sentit, Artadi considera que el fet que deixi en mans de la “Junta Electoral censura” la realització del debat que “se sap que no es podrà realitzar” sona a una “excusa” de Maragall. Artadi ha lamentat, doncs, que la resposta de Maragall sigui “no” a debatre, a donar informació ni a reforçar la democràcia.

Més informació

Nou comentari