Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau contra Trias i Artadi contra Colau: cara a cara entre les candidates de BComú i JxCat
  • CA

A poques hores de l’inici de la campanya -comença avui a la mitjanit-, les candidates de BComú i JxCat s’han enfrontat en un cara a cara en què l’alcaldessa ha reivindicat el seu mandat i criticat la gestió de l’anterior alcalde -del PDECat-, mentre Elsa Artadi ha reivindicat la tasca de Xavier Trias i criticat el mandat de Colau. El cara a cara, celebrat a Aquí, amb Josep Cuní, ha estat dividit en tres blocs: seguretat, habitatge i procés, amb un spin-off sobre la vaga de metro. Malgrat les “diferències” que, han reconegut, existeixen entre elles, el debat s’ha desenvolupat amb respecte i cordialitat. 

Quant a seguretat, Colau ha admès que existeix un “problema” -el que més preocupa la ciutadania-, però ha insistit a vincular-lo amb la manca d’efectius de Mossos d’Esquadra, cosa que ha atribuït a la inacció de la Generalitat. En aquest punt l’alcaldessa ha introduït per primera vegada el que seria una constant al llarg del cara a cara: atacar Artadi per la tasca de l’executiu català, de què va formar part com a consellera de la Presidència i portaveu. La número 2 de JxCat ha apuntat a l’alcaldessa per no haver “confiat” en la policia i per no haver copsat la importància de la seguretat durant el seu mandat. La candidata de facto de JxCat -Quim Forn està a presó- ha recordat que no hi ha cap responsable polític en seguretat, sinó que la gestió recau en el comissionat Amadeu Recasens, tot i que la responsabilitat última és de l’alcaldessa. 

Després de les declaracions en què insinuava motius electoralistes del conseller d’Interior, Miquel Buch, per no atendre les peticions de més agents de Mossos a Barcelona, Colau no ha repetit les seves paraules però ha lamentat que la implicació de la Generalitat en la seguretat de Barcelona ha estat mínima. Artadi ha contestat que “l’incivisme, el top manta i l’instrusisme professional” s’han apoderat de Barcelona per culpa de la desconfiança de Colau cap a la Guàrdia Urbana. També li ha refutat una dada sobre les 600 noves places de policia local durant el mandat, dient-li que només han començat a treballar uns 160. 

Habitatge

El segon bloc ha estat sobre habitatge, on Artadi ha resumit el mandat de Colau: “La gran prioritat s’ha convertit en el gran fracàs”. La número 2 de JxCat ha retret a Colau que només hagi construït 800 pisos, tot i que afirma que n’ha fet 1.000 cada any. Ara, Colau ha promès fer-ne 1.500 l’any. L’alcaldessa ha reivindicat les multes que han posat durant el mandat a fons voltor, a la qual cosa Artadi ha respost que “està molt bé” sancionar, però encara no s’han cobrat les multes. 

Colau ha recordat que durant el mandat de Xavier Trias a l’Ajuntament van “cedir” als especuladors, cosa que, segons l’alcaldessa, no ha passat durant el seu mandat. La candidata de BComú també ha utilitzat el temps que Artadi va estar a l’executiu de la Generalitat per criticar la número 2 de JxCat. “Heu governat durant dècades a la generalitat i heu estat a favor de la liberalització, el desnonament exprés… No li compro que ara em vulgui donar lliçons en dret a l’habitatge”, ha avisat Colau. Artadi ha contestat que ella no pretén donar “lliçons”, com tampoc etiquetar, cosa que ha retret a Colau. 

Sobre la gestió de l’habitatge durant el mandat de Trias, Colau ha dit que el partit d’Artadi és “més que business-friendly, sou business-salvatge“. També ha reivindicat el tancament de 5.000 pisos turístics il·legals, a la qual cosa Artadi ha contestat que Trias ja va prendre mesures per lluitar contra la proliferació d’habitatge turístic irregular. 

L’últim bloc ha constat de confrontar idees sobre el procés. Artadi ha agraït que els comuns s’hagin posicionat al costat de la lluita contra la “repressió”, però ha reclamat més que gestos. “Ens vam sentir molt sols a la taula de negociació amb la ministra Carmen Calvo”, s’ha queixat la número 2 de JxCat, amb referència a la manca de suport dels comuns en l’exigència d’un referèndum i d’una solució política. L’alcaldessa ha posat en valor la tasca de l’Ajuntament com a acusació particular contra agents de policia que van carregar contra els votants de l’1-O. Fins ara, s’ha vantat que l’acusació ha permès investigar 40 agents. 

L’spin-off

El cara a cara ha tingut un spin-off amb la vaga de metro convocada durant tres dies de maig, que serà la tercera que farà la plantilla contra la gestió de TMB en, entre d’altres, la crisi de l’amiant. Artadi ha aprofitat per apuntar a la manca de “diàleg” de la líder del consistori. “A molts sectors es troben que tot està fet i amb imposicions”, ha lamentat. 

Més notícies
Colau planteja que el 75% dels carrers siguin zones 30 per reduir accidents
Notícia: Colau planteja que el 75% dels carrers siguin zones 30 per reduir accidents
Comparteix
Els carrers Bruc, Diputació i Gran de Gràcia serien alguns en què es limitaria la velocitat a 30 km/h
Artadi: “Si no vols Colau, no votis Maragall”
Notícia: Artadi: “Si no vols Colau, no votis Maragall”
Comparteix
La número dos de la llista de Junts per Catalunya defensa la seva candidatura al Círculo Ecuestre i carrega contra l'actual alcaldessa per no haver apostat pel vehicle elèctric
Elsa Artadi intervé en un acte amb les 36 candidatures de JxCat a l'àrea metropolitana. | JxCat
Artadi acusa ERC de ser la “crossa” de Colau
Notícia: Artadi acusa ERC de ser la “crossa” de Colau
Comparteix
La número 2 de JxCat s'ha compromès a facilitar que les famílies destinin un màxim del 30% dels ingressos a l'habitatge
Colau insinua que la Generalitat ha “abandonat” la seguretat a Barcelona per motius electoralistes
Notícia: Colau insinua que la Generalitat ha “abandonat” la seguretat a Barcelona per motius electoralistes
Comparteix
L'alcaldessa retreu al conseller d'Interior que no hagi respost a les demandes de l'Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa