Elsa Artadi vol pactar amb ERC després de eleccions municipals a Barcelona però alhora adverteix que Ernest Maragall no hauria de guanyar perquè ell buscaria l’acord amb Ada Colau. Així de clar ho ha exposat aquest dimarts al migdia en un dinar al Círculo Ecuestre de Barcelona, on només hi havia quatre taules de convidats, moltes menys de les que van caldre quan el convidat va ser el cap de llista de Vox, Ignacio Garriga, que va arrossegar 16 taules, o Manuel Valls, que va atraure més de 250 persones.

A canvi d’una concurrència reduïda, Artadi hi ha trobat un ambient amistós i favorable: ningú li ha demanat, per exemple, que parlés en castellà, com li va passar a Ernest Maragall, i no ha hagut de fer la tria entre discutir amb la sala o renunciar al català. De fet, el president de l’entitat, Alfonso Maristany, li ha ofert “suport” si surt alcaldessa “per ser eficient, que és el que necessiten els barcelonins, que Barceloma ara és un desastre”.

Sigui com sigui, quan li han preguntat pels pactes que pensa fer ha respost: “Barcelona necessita un canvi de debò, un nou lideratge, i és obvi que no pactarem ni entrarem en un govern dels comuns-ICV, perquè el primer que cal és consens, encara que es prenguin decisions, però s’ha de fer parlant amb la gent”.

I ha afegit: “També és evident que dels del 2012 nosaltres goverbem amb ERC a la Generalitat i és el nostre soci natural. Però la nostra aspiració és quedar per davant d’ERC perquè els missatges que corren és que Colau i Maragall van de la mà. Per tant, si no vols Colau no votis Maragall”, ha advertit.

Defensa del vehicle privat

Entre les crítiques a la gestió de Colau, una de les que ha destacat és que a Barcelona “no s’ha fet aposta per cotxe elèctric perquè no es creu en el vehicle privat”. I, davant d’un auditori del món empresarial, ha subratllat: “El vehicle privat continuarà existint en un país amb una indústria de l’automoció tan potent, per tant s’ha de potenciar el cotxe elèctric, i ara mateix no hi ha ni punts de recàrrega”.

Segons la candidata, “cal lideratge i no solucions dels anys 80”. “És desesperant la contínua referència als Jocs Olímpics. Van ser molt importants, però ara Barcelona no pot continuar evolucionant a cop d’esdeveniment. S’ha d’apostar, per exemple, per la recerca”, ha adegit.

L’anècdota: Bou al mateix edifici a la mateixa hora

La pinzellada anecdòctica de la trobada l’ha posat el candidat del PP, Josep Bou, que ha coincidit al mateix club a la mateixa hora. Ella anava a un altre acte en una altra sala, però ha vist Artadi, que anava amb el número 4 de la llista, Ferran Mascarell, i els ha volgut saludar, casualment mentre els fotògrafs i els càmeres prenien imatges de l’arribada. Escapant somriures amplis, com fa sempre, els ha donat la mà a tots dos i a Maristany i ha fet bromes. “No em quedo, eh, suposo que ho enteneu”, ha anunciat. I Artadi li ha replicat, també amb to de broma: “Donca n’aprendries molt, si et quedessis”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: X*2 a maig 07, 2019 | 16:38
  X*2 maig 07, 2019 | 16:38
  Això d'anar a fer el "paseillo" per aquesta cova de feixistes em sembla rastrer, ja els hi poden explicar coses , que aquesta gentussa votarà extrema dreta
 2. Icona del comentari de: La dreta fa campanya. a maig 07, 2019 | 17:53
  La dreta fa campanya. maig 07, 2019 | 17:53
  Si no vols la dreta pura i dura no votis Artadi. Si no vols llençar el vot, vota Maragall.
 3. Icona del comentari de: Millor en positiu a maig 07, 2019 | 19:23
  Millor en positiu maig 07, 2019 | 19:23
  El coneixement exhaustiu de Barcelona, la seva realitat, el projecte de futur i la garantia de dur com cap de llista el digníssim i solvent senyor JOAQUIM FORN, són les baules fortes de la presentació de la formació Junts per Catalunya. Ei! I que són independentistes transversals que defensen la Llibertat dels Catalans des d'Europa.

Nou comentari

Comparteix