Colau insinua que la Generalitat ha “abandonat” la seguretat a Barcelona per motius electoralistes

L'alcaldessa retreu al conseller d'Interior que no hagi respost a les demandes de l'Ajuntament

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, acusant-lo d’abandonar la seguretat ciutadana a la capital catalana. En unes declaracions posteriors ha insinuat ”intenció electoral” per fer-ho. Colau retreu a Buch que, malgrat les demandes del consistori de comptar amb més recursos policials per abordar el creixement dels delictes, sobretot en zones de la ciutat com ara Ciutat Vella i en un context ”agreujat” per l’alerta antiterrorista, Interior no ha respost amb més efectius. L’alcaldessa recorda que el conseller no va assistir a la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat l’abril passat, tot i que haver-se modificat la data en funció de la disponibilitat de Buch i li reclama ”accions urgents”.

[r:1]

Colau ha explicat que tot i que l’octubre passat es van acordar més recursos policials, principalment al districte de Ciutat Vella, con es concentra el major nombre de fets delictius, els darrers mesos, els veïns dels barris s’han queixat de la reducció de la presència del dispositiu, les demores o la manca de resposta de les trucades.

L’alcaldessa també explica que la Guàrdia Urbana ha requerit suport dels Mossos d’Esquadra a la plaça Reial, pels disturbis provocats pels seguidors del Liverpool, i al dispositiu del Portal de la Pau, contra la venda ambulant. L’alcaldessa recorda que es va haver de retirar aquest darrer cap de setmana el dispositiu conjunt amb la Policia Portuària per la manca de suport dels Mossos d’Esquadra. 

Agents de la Guàrdia Urbana van establir un dispositiu per controlar els aficionats del Liverpool que van ocasionar destrosses a la plaça Reial el dia abans del partit de Champions contra el Barça. Els incidents van acabar amb detinguts -que ja estan en llibertat- i amb vexacions a immigrants. 

Colau retreu també a Buch la seva absència a la Junta Local de Seguretat del mes d’abril, que es va convocar, diu l’alcaldessa, després de modificar-ne l’agenda segons la disponibilitat del conseller. L’alcaldessa també remarca que en la darrera junta de seguretat del districte de Ciutat Vella es va haver d’anul·lar perquè cap representant polític del Departament d’Interior havia confirmat la seva presència. Per això li demana una col·laboració ”imprescindible” entre les dues administracions i insinua ”motius partidistes” en aquesta actuació. Colau assegura que la seguretat de la ciutadania ”no pot posar-se en joc” i per això demana ”accions urgents” per garantir el servei segons les necessitats de Barcelona. 

Més informació

Comentaris

  Cinica 08/05/2019 12:16 am
  aquesta dona no te vergonya. La ciutat es responsable de la seva seguretat.
  jmss 07/05/2019 9:05 pm
  Pobre dona, ja ho te perdut i ara toca treuexcuses de malalt.. Bya Bye, Colao.
  Llucia 07/05/2019 7:25 pm
  Ya le queda poco !!👎👎👎👎🥳🥳🥳

Nou comentari