Artadi acusa ERC de ser la “crossa” de Colau

La número 2 de JxCat s'ha compromès a facilitar que les famílies destinin un màxim del 30% dels ingressos a l'habitatge

La número 2 de JxCat, Elsa Artadi, ha acusat ERC de ser la “crossa” del govern d’Ada Colau a l’Ajuntament. La candidata de facto del partit -Quim Forn es troba en presó preventiva- ha qualificat en un vídeo difós a Twitter el mandat de l’alcaldessa del “desgovern d’ICV i dels comuns amb els seus socis del PSC i la crossa d’ERC”. A més, ha criticat que el govern de Colau està “d’esquenes” a l’àrea metropolitana. Artadi ha apuntat als governs de l’àrea metropolitana encapçalats pels socialistes per no “parlar” amb Barcelona.

Artadi ha participat en un acte amb les 36 candidatures de JxCat a les eleccions a l’àrea metropolitana i ha apostat per unir forces per “projectar-se al món”. “Només anant junts podem plantar cara a l’Estat, que promet inversions a l’àrea metropolitana que mai compleix”, ha manifestat. L’habitatge ha centrat part de la seva intervenció davant de la resta d’alcaldables del partit, i ha declarat que ha estat “el gran fracàs” del PSC i dels comuns. 

En matèria d’habitatge, Artadi també ha criticat que el mercat actual és en part, culpa de ”polítiques fracassades de 40 anys” quan s’especulava amb el sòl dels municipis, i que actualment l’augment dels preus ”expulsa” gent de les ciutats amb situacions com que és més car llogar que no pas comprar habitatge. 

Quant a polítiques d’habitatge, s’ha compromès a establir mesures que permetin a les famílies destinar un màxim del 30% dels ingressos a l’habitatge i no el 50% que destinen actualment les famílies a pagar el lloguer o la hipoteca. Per a Artadi, no s’estan utilitzant totes les eines i per això ha demanat impulsar mesures efectives i deixar ”discursos i pancartes”.

L’habitatge és, per a Artadi, un dels àmbits que s’han de treballar des de l’àrea metropolitana, però també altres com ara la mobilitat. Artadi ha denunciat que es trigui mes per anar a Barcelona des de Terrassa avui dia que fa 10 anys, i ha lamentat que el govern espanyol no hagi fet ”ni un quilòmetre” de vies des de fa anys, un fet que obliga a molts veïns a utilitzar el transport privat amb les afectacions que això suposa per la qualitat de l’aire. Considera doncs que les polítiques dels governs socialistes en aquesta matèria són ”una farsa i que no han aconseguit resoldre res per la qual cosa demana ”menys demagògia i populisme”. 

Més informació

Comentaris

  Bertina 06/05/2019 10:20 am
  Elsa t'aconsello que millor no anar per aquest camí. Queda molt lleig.
  Es impresentable . 06/05/2019 8:07 am
  Cara de niña lengua de vivora es lo que le pasa a este personaje.
  Ricard 05/05/2019 8:34 pm
  Espero que Elsa Artadi entengui que les crítiques a altres partits independentistes, per exemple acusant ERC de crossa de Colau, no només no beneficien JxCat, sinó al contrari.

Nou comentari