Colau planteja que el 75% dels carrers siguin zones 30 per reduir accidents

Els carrers Bruc, Diputació i Gran de Gràcia serien alguns en què es limitaria la velocitat a 30 km/h

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú, Ada Colau, ha plantejat convertir el 75% dels carrers de Barcelona en zones 30 -actualment el 50% dels carrers de Barcelona són zones 30. La líder del consistori ha proposat aquesta mesura per reduir l’accidentalitat a Barcelona. Colau ha assenyalat que les morts per accident de trànsit -12 a la capital catalana al 2018- són evitables. “Tots els experts i estudis indiquen que reduir la velocitat és clau per disminuir els accidents i la seva gravetat”, ha afirmat l’alcaldessa, segons recull Europa Press.

Alguns dels carrers que Colau proposa convertir en zones 30 són Bruc, Diputació, Gran de Gràcia, Torras i Bages i Creu Coberta. La candidata ha apostat des d’un acte a la plaça Eivissa, a Horta-Guinardó- per ampliar les zones 30 més enllà de l'”interior dels barris”. 

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha afegit la proposat d’ampliar el parc de places d’aparcament per a motos en calçada per “treure-les de les voreres”. Badia ha especificat que rehabilitarien algun dels 14.000 locals buits per habilitar-los com a aparcaments.

Contaminació

La mesura de reduir la velocitat màxima al 75% dels carrers respon també a una voluntat de lluitar contra la contaminació, segons Colau. “El trànsit és un dels factors més contaminants i ocupa el 60% de l’espai públic de la ciutat”, ha assenyalat. 

Badia ha afegit que volen aplicar un pla ombra per protegir els vianants durant les onades de calor. A més, ha plantejat la regulació de semàfors i apostar pels vianants i pel transport públic. 

Més informació

Comentaris

    Fora perills entre la gent peatonal.... 08/05/2019 7:05 pm
    Lo que teniu de fer Colau, es prohibir las bicicletes de pinyó ficse, que NO porten cap fre manual, ja que a contra pedal no pots parar en sec, en cas de necessitat, aquestes bicicletes son un perill.

Nou comentari