Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ExMenas retreuen el comportament en campanya electoral de Bou, Maragall i Colau

L’Associació d’ExMenas, en referència a l’acrònim dels menors estrangers no acompanyats, han sortit al pas de la utilització del seu col·lectiu com a arma electoral amb tocs d’atenció a diferents partits de Barcelona. Davant la proximitat dels comicis del 26 de maig, han notat que cada cop se’ls menciona més en els actes polítics “tot i que s’havia signat un pacte per no utilitzar la immigració” per fer campanya. Especialment han criticat el pla de deportació de Josep Bou (PP), així com altres comportaments d’Ernest Maragall (ERC) o Ada Colau (BComú). 

La Iman, una de les joves part de l’associació, ha recordat el pla del candidat del PP de retornar als països d’origen els menors no acompanyats que tinguin família amb qui retrobar-se i fer un cens dels que no. “Abans que puguem fer res, se’ns vol etiquetar com a criminals”, ha remarcat la Iman, que ha titllat Bou de “racista”. “Per què no busca solucions? S’ha preguntat per què vam deixar el nostre país? Perquè tan sols volem un futur digne, amb treball i estudis com els vostres fills”, ha apuntat la jove. 

De la mateixa manera, els joves han recordat que s’ha intentat estendre la imatge que els menors no acompanyats són, en la seva majoria, delinqüents, quan és ben al contrari.El 82% no han comès cap delicte, ha destacat la Iman en referència a les dades que Mossos d’Esquadra van presentar fa pocs dies. “Totes les acusacions de robatoris ens afecta moltíssim”, hi ha insistit, tot recordant que sovint es tracta de “nens” qui reben insults i odi. 

Utilitzar-los per fer-se “la foto”

En una segona línia de greuge, han acusat també Ernest Maragall d’haver-los utilitzat “per fer-se la foto” en un acte en què presentava la seva matèria en immigració i va organitzat un partit de futbol. “Si de veritat vol jugar un dia amb ells, que vingui després de la campanya i ens ajudi a que se sentin igual d’importants els menors que malviuen als carrers de Barcelona”, ha demanat l’Aouatif, més enllà de la polèmica de si els joves hi estaven al corrent o no de participar a l’acte de campanya d’ERC. 

A més, han apuntat que tot i que Colau “té un discurs molt favorable amb les persones migrants, a poques setmanes de les eleccions ha augmentat les batudes de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella”, en paraules del Ridouan. També s’ha preguntat si, davant d’aquesta política, l’alcaldessa intenta demostrar que “la solució és la repressió”. 

Per què abandonar un centre

També han abordat una altra de les problemàtiques que s’atribueix al col·lectiu de menors estrangers no acompanyats, la dels joves que s’escapen de centres tutelats de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). En aquest sentit, la Iman ha especificat que molts dels llocs on se’ls acull “estan situats a pobles massa lluny de Barcelona”. “Aquí tenen tallers per estudiar, feines o amics que fa molt que no veuen i per això molts rebutgen un sistema que els fa sentir fora” en una època complicada, “l’adolescència”, ha subratllat la representant de l’associació d’acompanyament als MENAs.

En aquest sentit han fet una crida a que altres municipis també millorin les seves polítiques d’acollida i solucions per a les persones nouvingudes. “Si tenen treball i un lloc on viure jo t’asseguro que no hi haurà cap més robatori”, ha insistit la jove.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A l'aguait a maig 16, 2019 | 11:46
    A l'aguait maig 16, 2019 | 11:46
    De fora vingueren i de casa ens tregueren. Ara aquests ens dictaran els codis.
  2. Icona del comentari de: Can pixa. a maig 16, 2019 | 15:22
    Can pixa. maig 16, 2019 | 15:22
    Aquests semblen els reis del mambo. Mentre uns reclamen més drets que els habituals i imposen les seves normes, els altres roben i violen amb una freqüència alarmant.

Nou comentari

Comparteix