Asens: “L’únic que entenia l’1-O com un referèndum era el PP”

El tinent d'alcaldia ha assegurat que "a la pràctica", en la organització de l'1-O, van posar les mateixes facilitats que els ajuntaments independentistes

El tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens, ha comparegut al Tribunal Suprem (TS) aquesta tarda com a testimoni pel judici de l’1 d’octubre i ha carregat contra la repressió de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. “Semblava que l’únic que entenia que allò era un referèndum era el govern del Partit Popular”, ha assegurat en sortir de la declaració. Feia referència a la resolució anterior del Tribunal Constitucional, que deixava sense efecte jurídic l’1-O i, per tant, Asens ha considerat que evidenciava que “l’actuació policial era totalment innecessària”. Especialment, ha catalogat el comportament de la policia a l’Escola Ramon Llull d'”immoral”, amb “càrregues indiscriminades”.

Sobre el seu parlament en seu judicial, el líder de Catalunya en Comú Podem ha criticat que el jutge Manuel Marchena l’hagi “impedit” expressar-se. Segons el testimoni, “és difícil fer un relat dels fets coherent amb un magistrat que t’interromp constantment, ja que altera la seqüència de fets que vols explicar”. L’ha descrit com un jutge “sever” i “estricte”. Durant la declaració, el president del tribunal, Manuel Marchena, ha tallat diverses preguntes de la defensa de Jordi Cuixart per considerar que conduïen a respostes amb valoracions polítiques.

Pel que fa al paper com a regidor de l’Ajuntament durant els dies clau, Asens ha recordat que no van signar el document previ al referèndum que van secundat molts consistoris d’arreu del país pel seu contingut “clarament” separatista. Tanmateix, defensa que, “a la pràctica no vam fer res diferent del que van fer els ajuntaments governats per formacions independentistes”. En aquest sentit ha reivindicat que a Barcelona es van disposar 10 locals municipals per celebrar els comicis, “a diferència del 9-N” de 2014. 

Jaume Asens ha volgut, a més, mostrar la seva incomoditat amb la posició de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat per no tenir “cap problema en anar de la mà” amb l’acusació particular de Vox. Mentrestant, ha criticat que “s’intenti treure a l’Ajuntament” de la causa que lideren contra 40 agents investigats. Tot recordant l’1-O, l’encara tinent d’alcaldia ha definit el referèndum com un “acte massiu de desobediència civil” que és “patrimoni” de tota la gent que el va organitzar i que hi va participar. 

Més informació

Comentaris

    I la gent de a pie. Els únics que no us creieu que era un referendum hera vosaltres, botiflers. 14/05/2019 12:46 am
    Quina indignitat.

Nou comentari