Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Graupera critica que Maragall no és l’alternativa que necessita Barcelona

El candidat de Barcelona és Capital-Primàries, Jordi Graupera, ha acusat l’actual alcaldessa, Ada Colau, de “vendre’s” la ciutat a l’Estat i ha criticat que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, no és l’alternativa. En l’acte central de campanya que la candidatura ha celebrat a la Plaça de Sants davant d’unes 600 persones, Graupera ha lamentat que Colau no obrís el col·legis l’1-O: “Hem viscut la ignomínia d’un govern municipal que l’1-O es va negar a obrir els col·legis i després va baixar a fer-se la foto”, ha dit.

D’altra banda, ha apuntat que el model de ciutat actual “el va idear un senyor que es diu Ernest Maragall que en lloc d’habitatge de lloguer, el va fer de venda i es va vendre el sòl públic per eixugar les arques municipals del dèficit dels grans esdeveniments”. L’alcaldable de Barcelona És Capital-Primàries ha assegurat que si surt escollit alcalde canviarà la cultura política del país. “Com ho vam fer l’1-O, quan vam fer les primàries amb més participació de la història de la ciutat. Serà una bola de neu que no podran aturar. Primer prendrem Barcelona i després prendrem el país”, ha dit. 

Pactes amb les elits

Graupera s’ha preguntat per les alternatives a Colau, criticant que el model de ciutat actual que “pateixen” els barcelonins el va idear Maragall. “En comptes d’alliberar-nos contra les elits espanyoles, hi van pactar. Això s’ha d’acabar”, ha declarat. Ha afegit que Barcelona es troba en una “cruïlla històrica” on la ciutat pot ser “de segona amb salaris baixos, plena de cotxes, contaminada…” o bé una “que confia en valors humans, creativitat, ciència, coneixement, honestedat”. 

L’acte ha comptat amb la participació de l’advocat de Clara Ponsatí Aamer Anwar, qui ha assegurat que el dictador Francisco Franco “estaria molt orgullós de l’Espanya moderna, una Espanya que des de l’exterior és vista com un lloc on no s’hi respecten els drets humans, ni judicials, ni la llei internacional”. Ha insistit que “no és vista com una democràcia” i ha afirmat que per això “és hora de votar independència i Barcelona És Capital-Primàries”.

Més notícies
L'acte sobre cultura en què ha participat Jordi Graupera. | Barcelona és capital-Primàries

Graupera: “Els nostres polítics han creat un sentiment de culpa per emprar el català en públic”

Notícia: Graupera: “Els nostres polítics han creat un sentiment de culpa per emprar el català en públic”
Comparteix
L'alcaldable de Barcelona és capital-Primàries ha criticat la gestió de la cultura durant el mandat de Colau
Notícia: Graupera: “Els nostres polítics han creat un sentiment de culpa per emprar el català en públic” - Mobile

Graupera acusa la junta electoral de reforçar “l’oligopoli dels partits tradicionals”

Notícia: Graupera acusa la junta electoral de reforçar “l’oligopoli dels partits tradicionals”
Comparteix
L'òrgan ha desestimat el recurs de Barcelona És Capital-Primàries per obligar Betevé a convidar-los al debat
Notícia: Graupera acusa la junta electoral de reforçar “l’oligopoli dels partits tradicionals” - Mobile

Nou comentari

Comparteix