Graupera: “Els nostres polítics han creat un sentiment de culpa per emprar el català en públic”

L'alcaldable de Barcelona és capital-Primàries ha criticat la gestió de la cultura durant el mandat de Colau

El candidat a l’alcaldia de Barcelona és capital-Primàries, Jordi Graupera, ha lamentat que el marc de la “xenofòbia i el supremacisme” hagi provocat un sentiment de “culpa per emprar el català a l’espai públic”. L’alcaldable ha defensat l’ús de la llengua com a manera de fer entendre com és cadascú i no només com a forma de comunicar-se. “Hem d’aconseguir crear nous espais, perquè si no perdem el català”, ha afirmat en un acte sobre llengua al Tradicionàrius acompanyat de Diana Coromines i Àstrid Bierge, membres de la llista.

“Sovint en els darrers anys hem concebut la llengua com un element folcloritzador, però hi va haver segles en aquest país que la cortesia era parlar en català”, ha recordat. Graupera ha criticat la gestió de Colau en cultura, i ha considerat que el consistori no ha tingut “projecte cultural propi”. “Això es tradueix en la manca d’idees i propostes, les absències polítiques en els esdeveniments culturals”, ha afegit.

El candidat a l'alcaldia Jordi Graupera a l'acte sobre cultura. | Barcelona és capital-Primàries

El candidat a l’alcaldia Jordi Graupera a l’acte sobre cultura. | Barcelona és capital-Primàries

També ha posat èmfasi en el que, diu, ha estat l'”abandonament” de la cultura per part de l’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú. El candidat i doctor en Filosofia ha vinculat la postura de Colau amb les “absències en els circuits culturals” de membres del govern local. 

Graupera també ha recordat que la regidoria de Cultura va estar en mans del PSC durant el poc més d’un any que va durar el pacte amb els comuns. Això, s’ha queixat l’alcaldable de Barcelona és capital-Primàries, va ocasionar “despesa en grans infraestructures amb partides milionàries de pressupost, acumulació de poder, repartiment de càrrecs i prebendes en funció de les afinitats ideològiques i no dels mèrits”.

Més informació

Comentaris

  No llencem el vot. 17/05/2019 8:24 pm
  Graupera es presenta per fer la revolució, ell tot sol i sense cap experiència. En realitat, divideix el vot independentista i afavoreix les opcions unionistes.
  Un altre Cerillo 17/05/2019 6:46 pm
  I us quejabais de Durán. Doncs Cerillo i mig: Romeva i Graupera.
  Opció que resta. 17/05/2019 5:34 pm
  És fàcil criticar i fer totes les propostes que es vulguin, però l'ajuntament l'acabarà governant el que tingui més regidors i sigui capaç de fer pactes. Votar Graupera serà llençar a les escombraries una pila de vots independentistes. A qui li interessa laminar el vot independentista?
  Anselm 17/05/2019 5:11 pm
  Segons est filòsof (?), jo, que sóc bilingüe perfecte (la meua llengua materna és el castellà, però parlava el català als dos anys) i em desenvolupo igual en totes dues llengües, de manera que de vegades em costa una mica adonar-me si estic llegint un text en català o en castellà i que tinc dos accents, jo tindria dues maneres de ser, una de castellana i una altra de catalana. Quin misteri!

Nou comentari