Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Graupera acusa la junta electoral de reforçar “l’oligopoli dels partits tradicionals”
  • CA

La Junta Electoral de Barcelona ha anunciat aquesta tarda que desestima el recurs presentat  Barcelona És Capital-Primàries, que reclamava que obligués Betevé a convidar la candidatura de Jordi Graupera al debat de candidats de Barcelona que s’havia de fer aquesta nit –s’ha suspès per la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba– i que finalment es farà en els pròxims dies. 

Primàries Barcelona argumenta que el fet que un regidor de l’actual consistori, Gerard Ardanuy, vagi a la seva llista els dona dret a ser als debats, de manera que el pla de cobertuda de la campanya presentat per Betevé s’hauria de refer.

El fet que la Junta Electoral ho desestimi és un senyal que “un cop més reforça l’oligopoli dels partits polítics tradicionals”, segons un comunicat de Primàries. “Les convocatòries electorals estan plenes de barreres d’entrada per als partits petits, per als moviments de dissidència i per a la gent que intenta augmentar el pluralisme. És una anomalia democràtica del nostre entorn de països de la Unió Europea, que es reflecteix en altres exemples, com ara a prohibició de fer precampanya electoral o en la impossibilitat de votar llistes obertes, un fet que Barcelona És Capital hem solucionat celebrant primàries”, afegeixen. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa