Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Graupera recorre a la Junta Electoral perquè el convidin al debat de Betevé

La Junta Electoral entra en joc a les eleccions municipals a Barcelona. El candidat de Barcelona és capital-Primàries, Jordi Graupera, ha presentat un recurs a l’òrgan de l’Estat perquè el convidin al debat organitzat per Betevé i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) previst per a divendres. L’alcaldable ha recordat en una entrevista als Matins de TV3 que la seva candidatura té representació a l’Ajuntament, ja que el regidor no adscrit Gerard Ardanuy és suplent de la llista.

El director de Betevé, Sergi Vicente, ha argumentat al TOT Barcelona que la llista de Graupera no té representació a l’Ajuntament. Així doncs, han decidit no incloure el cap de llista de Barcelona és capital – Primàries al debat a set que enfrontarà Colau, Valls, Artadi, Bou, Saliente, Maragall i Collboni. Tots ells tenen representació a l’Ajuntament. Vicente fa referència a la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) i a la interpretació que en fa la Junta Electoral de Barcelona -tal com marca la pròpia llei- sobre la presència de forces polítiques als debats per justificar la decisió. 

Graupera ha afirmat que, amb la presència d’Ardanuy a la llista, té dret a aparèixer als mitjans públics. El regidor no adscrit es va presentar per Convergència i Unió (CIU), que més tard va passar a anomenar-se Grup Municipal Demòcrata. Ardanuy va trencar amb Demòcrates, una escissió del Grup Municipal Demòcrata, i va entrar a la llista de Graupera. 

“La llista no té representació a l’Ajuntament”

Vicente ha contestat que Betevé “ha considerat que la llista no té representació a l’Ajuntament”. Sobre el recurs que ha presentat Graupera, el director de Betevé destaca que cap altra formació ha recorregut per tenir presència al debat, i ha animat els grups que no estiguin d’acord amb la normativa de la Junta Electoral a recorre-hi.

L’alcaldable de Barcelona és capital – Primàries va enviar una carta a la televisió pública de Barcelona -a més d’altres mitjans- en què reclamava presència als mitjans públics, així com presència als debats. “Se li donarà resposta després de valorar-la a la direcció i al consell d’administració”, ha dit.

Sobre la possibilitat d’incloure Graupera al debat, Vicente prefereix no pronunciar-se. A més, defensa la cobertura de la campanya a Betevé. Recorda que, amb la desaparició dels blocs electorals, es pot fer una cobertura més adequada dels partits polítics en campanya. Els blocs electorals dividien el temps de cobertura per a les formacions en funció de la representació en les institucions.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mitels els de btve “consideran” el que no els pertoca considerar. a maig 06, 2019 | 14:09
    Mitels els de btve “consideran” el que no els pertoca considerar. maig 06, 2019 | 14:09
    ei, pero son democrates i sobretot molt progres pero dels del 78.
  2. Icona del comentari de: Que vagi a una llista real. a maig 06, 2019 | 14:31
    Que vagi a una llista real. maig 06, 2019 | 14:31
    El senyor Graupera es presenta en una llista personalista que provocarà la divisió del vot independentista. El més curiós és que l'entorn de Puigdemont l'avala quan ells ja tenen la llista de JxCAT. Tot un despropòsit del que reclama unitat als altres.

Nou comentari

Comparteix