Colau recull el guant i s’avé a un cara a cara amb Maragall

La líder dels comuns i el cap de llista republicà argumenten la idoneïtat del debat per la posició frec a frec que els auguren les enquestes

La candidata a la reelecció Ada Colau ha recollit el guant que li va llançar divendres Ernest Maragall (ERC) i s’avé a celebrar un cara a cara específic. El candidat republicà va suggerir que preferia debatre amb l’alcaldessa en lloc de fer-ho amb altres caps de llista que també li havien demanat, principalment Elsa Artadi (JxCat). Va esquivar així de nou a la número 2 de Quim Forn, després que la Junta Electoral Central (JEC) tombés un debat amb el cap de llista i exconseller d’Interior.

Colau ha argumentat la idoneïtat del debat, com Maragall, amb la posició frec a frec que els auguren les enquestes publicades fins ara.

Els comuns han carregat avui les tintes contra Maragall, tant a l’últim Youtube de campanya de l’alcaldessa com en el míting sobre educació d’aquesta tarda a Fort Pienc (Eixample). “Quan va ser conseller d’Educació va protagonitzar un dels episodis més conflictius amb la comunitat educativa”, ha dit Colau, flanquejada pel seu número dos, Joan Subirats; l’exconseller d’Educació de la Generalitat, Joan Manuel del Pozo; la sociòloga Aina Tarabini; l’escriptor i pedagog Jaume Cela, i catedràtic en Sociologia Xavier Bonal.

Consideren que l’ara alcaldable d’ERC va “blindar molts dels aspectes més elitistes del sistema dual actual” entre pública i concertada, i també “privilegis” d’escoles que segreguen per sexe. No obstant això, ha apostat per “mirar cap endavant” i s’ha preguntat si Maragall vol ara planificar que escoles concertades passin a ser públiques; reclamar a la Generalitat les seves obligacions en llars d’infants; i prioritzar l’educació pública com vol fer ella. Espera que “hagi canviat d’opinió respecte al que pensava quan era conseller, perquè s’han acabat les majories absolutes”, ha ressaltat. “Tant de bo comencin a mirar a l’esquerra i nosaltres els allargarem la mà”, ha remarcat la primera edil. Subirats ha insistit en la seva aposta d’implantar la sisena hora en centres escolars públics de barris que més ho requereixin. Del Pozo ha demanat el vot per BComú perquè creu que representen una “candidatura que dóna una importància real a l’educació”. 

A més, els comuns han presumit aquest dilluns de suport internacional, en una iniciativa que han anomenat ‘La brigada’ per evocar a les Brigades internacionals de la Guerra Civil. Segons el partit, una cinquantena d’activistes de països com els Estats Units, Sud-àfrica, França, Itàlia i Líban han viatjat a Barcelona per donar suport a Colau. Alguns formen part d’organitzacions –com Coalizione Cívica (Itàlia), Ne Davimo Beograd (Sèrbia), Solidarisches Salzburg (Àustria) i Reclaim the City (Sud-àfrica)– i d’altres són representants polítics locals com la regidora de Grenoble (França) Anne Sophie Olmos i el membre de Beirut Madinati (Líban) Pierre El Khoury.

Més informació

Nou comentari