Colau retalla distàncies amb Maragall segons un sondeig d”El Periódico’

L'enquesta dona la victòria a ERC amb un escàs 1% de vots de diferència respecte a BComú

Ernest Maragall i Ada Colau arriben frec a frec a l’equador de la campanya electoral, amb els republicans encara com a primera força però cada vegada amb menys diferència respecte als comuns. Segons una enquesta publicada per El Periódico, Maragall aconseguiria el 21,5% dels vots i obtindria 10 regidors, mentre Colau estaria entre els 9 i el 10 gràcies a un 20,4% dels sufragis. El PSC es manté com a tercer força amb 8 regidors i un 16,8% dels vots.

[r:1]

La formació Barcelona pel Canvi-Cs de Manuel Valls aconseguiria entre 5 i 6 regidors (12,8%), just per davant de JxCat (5). La CUP millora molt les seves expectatives i estaria entre els 2 i el 3 regidors gràcies a un augment considerable del percentatge de vot, on passa del 4,6% al 6,1%, suficient per superar amb escreix el llindar del 5%. PP i Barcelona és Capital es quedarien fora. 

Amb aquests resultats, els partits independentistes es quedarien a les portes de la majoria absoluta a l’Ajuntament de Barcelona, ja que aconseguirien entre 17 i 18 regidors, quan la majoria està en 21. Un eventual govern independentista necessitaria el suport dels comuns. Aquest mateix diumenge dues enquestes més donaven entre 18 i 22 regidors a les formacions independentistes.

Més informació

Comentaris

    Àngel Drach 19/05/2019 8:55 pm
    El Periódico, és clar!. Mentrestant, El Periòdico va retallant distàncies amb el no res.

Nou comentari