Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues noves enquestes deixen l’independentisme a les portes de la majoria a Barcelona
  • CA

Les últimes enquestes de les eleccions municipals del 26-M porten bones notícies per als partits independentistes, que podrien estar més a prop d’aconseguir una majoria a l’Ajuntament de Barcelona, un fet inèdit. Segons els sondejos publicats aquest diumenge, les forces independentistes podrien aconseguir entre 18 i 22 regidors a l’Ajuntament, tot i que el marge d’error és gran perquè les mostres de votants són força reduïdes.

El diari La Razón publica una enquesta que dona 10 regidors a Ernest Maragall (ERC), 6 a Joaquim Forn (JxCat) i 2 a Anna Saliente (CUP). Amb aquests resultats, l’independentisme sumaria 18 regidors, tres menys del 21 que marca la majoria absoluta. Ada Colau (BComú) seria segona amb 9 regidors i Jaume Collboni (PSC) tercer amb 8, mentre que Manuel Valls (Cs) n’obtindria 4 i Josep Bou (PP) aconseguiria mantenir el seu partit al ple amb 2 regidors.

[r:1]

Pel que fa al percentatge de vots, ERC obtindria el 21,5% dels sufragis, gairebé el doble que fa quatre anys; seguit de prop pels comuns (19%). El PSC també milloraria molt els resultats i aconseguiria un 16,2%, mentre que JxCat perdria gairebé nou punts i se situaria quart amb el 13,8% dels vots. Per la seva banda, Cs pujaria lleugerament fins al 12,6%, el PP cauria tres punts (5,6%) i la CUP passaria el tall del 5% per només dues dècimes (5,2%).

L’altra enquesta del dia l’ha publicat Crónica Global, que també constata un clar ascens d’ERC (12-14 regidors), per davant d’Ada Colau (9-10) i Jaume Collboni (7-8). Més enrere quedarien JxCat (5-6) i Manuel Valls (4-5), mentre que Jordi Graupera tindria opcions d’entrar al ple (0-2) i la CUP quedaria fora. En aquest sondeig, les forces independentistes podrien sumar entre 17 i 22 regidors en funció dels resultats.

Més notícies
Una nova enquesta pronostica un triple empat entre Maragall, Colau i Collboni
Notícia: Una nova enquesta pronostica un triple empat entre Maragall, Colau i Collboni
Comparteix
ERC encara lidera els sondejos, però el PSC s’acosta als comuns i els tres partits es podrien trobar amb 9 regidors cadascun
ERC guanyaria les eleccions a Barcelona segons una nova enquesta
Notícia: ERC guanyaria les eleccions a Barcelona segons una nova enquesta
Comparteix
El sondeig de GAD3 per a 'La Vanguardia' dona als republicans un regidor més que als comuns
Ernest Maragall guanyaria les eleccions amb un 25% dels vots, segons una enquesta
Notícia: Ernest Maragall guanyaria les eleccions amb un 25% dels vots, segons una enquesta
Comparteix
El seguirien Ada Colau amb un 19% i Jaume Collboni amb gairebé un 14%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa