Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau acusa Maragall d’haver canviat de partit per governar amb “la dreta corrupta de CiU”
  • CA

Ada Colau, aspirant a la reelecció com a alcaldessa en les eleccions municipals a Barcelona, ha tret aquest dilumenge l’artielleria pesada en la seva lluita amb Ernest Maragall per la victòria el 26M.

En un míting davant de centenars de persones aquest diumenge al Carmel, ha recuperat els atacs a CiU que van vertebrar la seva campanya fa quatre anys, però aquesta vegada com a arma contra ERC. Amb unes enquestes que indiquen que la victòria està entre ella i el candidat republicà i que podrien quedar frec a frec, l’alcaldessa ha assegurat que “Maragall va decidir canviar de partit quan el PSC entrava en crisi”. “És molt legítim canviar de partit, però per què ho va fer? Per entrar al govern Torra, amb CiU, la dreta corrupta, l’exconvergència, la vella política”, ha advertit.

El míting central d'Ada Colau per les eleccions municipals 2019, al Carmel / S.B.

El míting central d’Ada Colau per les eleccions municipals 2019, al Carmel / S.B.

I ha anunciat que BComú vol guanyar i “fer-ho amb més suport que mai”, però ha admès que “les majories absolutes s’han acabat, i cal ser clar dient amb qui es pactarà”. “Nosaltres descartem totalment governar amb la dreta, em sembla increïble que el PSC i ERC deixin la porta oberta a pactar amb la dreta”, els ha retret.

El seu argument per demanar la “mobilització dels barris” és que “està en discussió si les polítiques de canvi continuen, de si la gent pot enterrar la gent estimada sense pagar un dineral, perquè el PSC i ERC van privatitzar la funerària i ara que n’hi ha una de púbica a punt ERC l’ha bloquejat”.

“Creieu que Maragall no es doblegaria davant dels poders econòmics? Ho ha fet durant dècades. Es presenta com algú nou, però ells va ser al govern d’aquesta ciutat i mai es va enfrontar als poders”, ha rematat.

“El seu objectiu principal és fer-me fora”

L’alcaldessa s’ha queixat de l’oposició “duríssima” que li han fet. “No només hem tingut una oposició duríssima dels partits de dretes, sinó de forces que es diuen d’esquerres, com el PSC i ERC, que en campanya estan dient que el seu objectiu principal és fer-me fora a mi i fer fora el govern més popular, més republicà, més feninista i més valent que ha tingut aquesta ciutat en quaranta anys. Quina vergonya de partits que es diuen d’esquerres. En un moment en què creix l’extrema dreta i els discursos d’odi, el que caldrien són forces realment progressistes que treballin per fer governs estables progressistes!”, ha exclamat mentre arrencava un aplaudiment als assistents. 

I sobre el candidat socialista, Jaume Collboni, ha dit que “és evident que no podrà ser alcalde”, per la qual cosa “hauria de descartar pactar amb Cs i encara més amb el PP”.

Colau ha fet el míting amb més càrrega política des que va començar la campanya flanquejada pel líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, i el també diputat de la formació Alberto Garzón, coordinador federal d’Esquerra Unida. I Iglesias l’ha presentat com a peça clau per a les seves negociacions per entrar al govern espanyol i per determinar la línia a seguir un cop hi siguin, contra les pretensions de la banca que, segons ell, vol que el PSOE pacti amb Cs.

500 pancartes per als balcons de Barcelona

Una de les activitats complementàries que han fet avui els seguidors de Colau abans que comencés el míting –que ha arrencat més de mitja hora tard– ha sigut estampar pancartes que volen fer córrer perquè els fans de l’alcaldessa les pengin als seus balcons. Segons fonts del seu entorn, ja se n’han distribuït 500 des d’ahir i esperen que es facin visibles als barris.

La pancarta a favor de la candidatura de Colau per ser reelegida alcaldessa de Barcelona que s'ha distribuït entre assistents del míting central, a Madrid / S.B.

La pancarta a favor de la candidatura de Colau per ser reelegida alcaldessa de Barcelona que s’ha distribuït avui / S.B.

La idea està inspirada en el que està fent a Madrid la candidatura de Manuela Carmena, que té parcialment el suport d’Unides Podem, ja que l’alcaldessa madrilenya va decidir no incloure membres del partit d’Iglesias a la seva llista i ha fet una aliança amb Íñigo Errejon, que també ha trencat amb Podem i es presenta a la Comunitat de Madrid competint amb Isa Serra, la candidata del seu antic partit.

En aquest panorama endimoniat que té Iglesias al municipi de Madrid –on no té candidatura pròpia–, Colau pren més relleu que mai, ja que l’aliança amb els comuns catalans no s’ha afeblit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa