Asens excusa la retirada del llaç groc i acusa d’incoherència els sobiranistes

PDECat, ERC i CUP renyen al govern municipal per haver acatat l'ordre de la Junta Electoral i CS i PP per no haver-lo tret abans del balcó

El tinent d’alcaldia Jaume Asens ha excusat aquest dimecres la retirada del llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona a petició de la Junta Electoral, que havia fallat a favor d’una denúncia del Partit Popular. El PDECat ha presentat una moció a la comissió de Presidència per demanar que els edificis municipals tornin a lluir llaços grocs i que “presenti una denúncia” contra les persones –algunes d’elles identificades per la Guàrdia Urbana– que van arrancar el símbol del balcó consistorial amb un pal el passat 14 de març. La petició, que no és vinculant, s’ha aprovat amb 16 vots a favor, 12 en contra i l’abstenció de Bcomú.

“No estàvem d’acord amb l’opinió de la Junta Electoral però també era l’opinió del secretari municipal”, ha justificat Asens, a qui fa dos dies un company de partit, el senador Óscar Guardingo, va recriminar un excessiu “perfil independentista”. Així, ha defensat que “el període electoral ha de facilitar un debat serè i constructiu”. Ha acusat d’incoherència PDECat i ERC per acatar les instruccions jurídiques en altres institucions on governen i els ha retret no protestar en canvi per la retirada d’altres pancartes també per ordre judicial, actualment o en altres convocatòries, com els lemes No a la Guerra, Welcome refugees o en suport a l’oenegé Open Arms. “Hi ha gent a qui només els preocupen els llaços”, ha ironitzat. També els ha recordat que “quan es va declarar la independència ni tan sols es va baixar la bandera espanyola”.

L’oposició sobiranista s’ha posicionat en bloc a favor de mantenir els llaços a les façanes de les institucions, en considerar que no són símbols de partit sinó de suport transversal als presos polítics. Per contra, Cs i PP han criticat que l’Ajuntament els lluís durant mesos perquè “no representen a tothom sinó només a alguns”. Només el PSC ha defensat el govern: “Ha fet el que havia de fer”.

Més informació

Nou comentari