Bou promet arrencar “personalment” el llaç groc de l’Ajuntament si és alcalde

El candidat del PP imagina una unitat de la Guàrdia Urbana de 500 agents amb armes llargues per parar els peus a "manters que es rebel·len"

Si Els Pets cantaven Jo vull ser rei, Josep Bou no aspira a tant però vol ser alcalde de Barcelona i ja té clares quines són les dues primeres coses que faria: arrencar “personalment” el llaç groc del balcó de l’Ajuntament i acte seguit entrar a l’edifici i tornar a posar la imatge del rei d’Espanya del lloc d’on va ser retirada. El candidat del PP ho ha dit avui, segons informa Europa Press, enmig de la polèmica per l’ordre donada per la Junta Electoral Central a la Generalitat de retirar aquests símbols de suport als presos polítics de tots els edificis de l’administració catalana.

Les declaracions de Bou, a més, s’han produït hores després que uns encaputxats hagin intentat treure el llaç del balcó municipal, tot i que la Junta Electoral no s’ha pronunciat sobre aquests símbols als ajuntaments.

El cap de llista del PP havia convocat la premsa a la plaça Catalunya per presentar la seva principal proposat de seguretat: una unitat especial de 500 agents de la Guàrdia Urbana que dotaria amb armes llagues i els destinaria a evitar les ocupacions i controlar “els manters que es rebel·lin”.

 

Aquest agents rebrien una formació específica, tindrien una identificació especial i “armes llargues i automàtiques per poder-se enfrontar a una situació crítica”. “Si al Raval hi hagués un problema, enviaria 100 d’aquests homes a la zona fins que s’arreglés la situació“, ha dit. 

Aquesta brigada dependria directament de l’alcaldia. “Si fos alcalde, els voldria tenir a prop per donar-los moral i força”, ha dit Bou. I ha afegit que actualment la Guàrdia Urbana està molt deprimida.

Cada escamot d’aquesta brigada estaria format per deu agents, un dels quals en seria el cap i un altre, el conductor. I entrarien en acció per reaccionar de manera immediata quan es produís una ocupació o “un conflicte amb manters que es rebel·len”.

Segons ell, l’existència d’aquesta unitat policial enviaria a Europa i l’Àfrica que “a Barcelona no s’hi pot anar perquè hi haurà una brigada que evitarà manta, puntada de peu [d’okupes] a la porta i estrebada de bossa”.

Per a Bou, aquesta actuació és una prioritat perquè els manters “donen molt mala imatge” a la ciutat i delinqueixen contínuament, però alhora també cal “tenir ànima” i si cal situar aquest col·lectiu “en albergs i pisos buits”. No ha aclarit de què se suposa que haurien de viure.​

Més informació

Nou comentari