Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament

El partit taronja ha demanat a les juntes electorals que obligui els ajuntaments a despenjar qualsevol simbologia relacionada amb el procés

El portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha justificat el grup d’encaputxats que aquesta nit ha retirat el llaç groc que hi ha l’Ajuntament de Barcelona i ha preguntat a l’alcaldessa, Ada Colau, si va donar “ordres a la Guàrdia Urbana perquè impedeixi la retirada de simbologia il·legal”, informa l’ACN. El partit taronja presentarà un escrit davant les Juntes Electorals Provincials per reclamar que els ajuntaments també hagin de retirar els llaços grocs i altres símbols “partidistes”.

Girauta ha advertit a Torra i als alcaldes que no obeir el requeriment pot comportar conseqüències greus com en el cas de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que va ser inhabilitada mig any per no despenjar una estelada. El líder de Cs ha intentat posar el focus en Colau i s’ha preguntat si “existeixen ordres de protegir simbologia il·legal”. Girauta ha assegurat que no coneix el grup d’encaputxats, però ha defensat la seva acció: “Si algú ho col·loca, altres la podem retirar”, ha dit.

Ciutadans ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que requereixi als Mossos d’Esquadra que retirin els llaços grocs de tots els edificis públics i que, si cal, demanin ajuda a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil perquè “ajudin”. Girauta ha retret a Torra que hagi “incomplit” el requeriment i ha enviat un escrit a la JEC perquè sancioni el president de la Generalitat “amb la màxima urgència possible”.

Més informació

Nou comentari