Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament
  • CA

El portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha justificat el grup d’encaputxats que aquesta nit ha retirat el llaç groc que hi ha l’Ajuntament de Barcelona i ha preguntat a l’alcaldessa, Ada Colau, si va donar “ordres a la Guàrdia Urbana perquè impedeixi la retirada de simbologia il·legal”, informa l’ACN. El partit taronja presentarà un escrit davant les Juntes Electorals Provincials per reclamar que els ajuntaments també hagin de retirar els llaços grocs i altres símbols “partidistes”.

Girauta ha advertit a Torra i als alcaldes que no obeir el requeriment pot comportar conseqüències greus com en el cas de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que va ser inhabilitada mig any per no despenjar una estelada. El líder de Cs ha intentat posar el focus en Colau i s’ha preguntat si “existeixen ordres de protegir simbologia il·legal”. Girauta ha assegurat que no coneix el grup d’encaputxats, però ha defensat la seva acció: “Si algú ho col·loca, altres la podem retirar”, ha dit.

Ciutadans ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que requereixi als Mossos d’Esquadra que retirin els llaços grocs de tots els edificis públics i que, si cal, demanin ajuda a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil perquè “ajudin”. Girauta ha retret a Torra que hagi “incomplit” el requeriment i ha enviat un escrit a la JEC perquè sancioni el president de la Generalitat “amb la màxima urgència possible”.

Més notícies
El compte de Twitter 'Los de Artós' va difondre l'acció. | Los de Artós
Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
Justifiquen que "ho ha ordenat un jutge", en referència a l'ordre de la Junta Electoral
Bou promet arrencar “personalment” el llaç groc de l’Ajuntament si és alcalde
Notícia: Bou promet arrencar “personalment” el llaç groc de l’Ajuntament si és alcalde
Comparteix
El candidat del PP imagina una unitat de la Guàrdia Urbana de 500 agents amb armes llargues per parar els peus a "manters que es rebel·len"
Colau farà cas omís de la denúncia de Cs i mantindrà el llaç groc al balcó
Notícia: Colau farà cas omís de la denúncia de Cs i mantindrà el llaç groc al balcó
Comparteix
El partit d'Inés Arrimadas havia demanat la seva retirada per carta i ha acabat elevant una queixa a la Junta Electoral central

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa