L’Ajuntament de Barcelona acata l’ordre de la Junta Electoral i retira el llaç groc

Fonts municipals argumenten que "vol contribuir a generar un clima de debat electoral seré i constructiu" i recorda que ja va treure una pancarta pel 21-D

L’Ajuntament de Barcelona ha dedicit acatar l’ordre de la Junta Electoral i ha despenjat ja el llaç groc de la façana de la casa consistorial. Segons fonts municipals, un informe del secretari general de l’Ajuntament “ha constatat l’obligació de retirar la simbologia i l’obligació de la institució de fer-ho de manera immediata, igual com ja va succeir en les passades eleccions del 21 de desembre”. De manera que el llaç en defensa dels presos polítics s’ha retirat immediatament un cop presa la decisió, hores després de la notificació de la Junta Electoral de Zona arran d’una denúncia presentada pel PP.

El comunicat no esmenta la possibilitat que tenia l’Ajuntament de presentar al·legacions contra la decisió de la Junta Electoral de Zona davant la Junta Electoral Central (JEC). Tot i que el llaç groc ja no penja del balcó de l’Ajuntament, Google Street View encara manté la imatge al seu programa.

Captura de Google Street View

Clima de debat electoral serè

“L’Ajuntament de Barcelona vol contribuir a generar un clima de debat electoral seré i constructiu que es doni en el terreny de la política i no en l’àmbit judicial”, han argumentat els portaveus municipals.

En canvi, sobre els encaputxats que aquesta matinada havien despenjat el llaç pel seu compte, l’Ajuntament informa que s’han identificat cinc persones que han sigut denunciades al jutjat.

La crisi dels llaços grocs ha impregnat avui la jornada política. Mentre el president de la Generalitat, Quim Torra, defensava la decisió del Govern de desobeir l’ordre de la Junta Electoral de despenjar els llaços grocs dels edificis de l’administració catalana, Cs justificava la bretolada dels encaputxats a l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació

Nou comentari