Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona acata l’ordre de la Junta Electoral i retira el llaç groc
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha dedicit acatar l’ordre de la Junta Electoral i ha despenjat ja el llaç groc de la façana de la casa consistorial. Segons fonts municipals, un informe del secretari general de l’Ajuntament “ha constatat l’obligació de retirar la simbologia i l’obligació de la institució de fer-ho de manera immediata, igual com ja va succeir en les passades eleccions del 21 de desembre”. De manera que el llaç en defensa dels presos polítics s’ha retirat immediatament un cop presa la decisió, hores després de la notificació de la Junta Electoral de Zona arran d’una denúncia presentada pel PP.

El comunicat no esmenta la possibilitat que tenia l’Ajuntament de presentar al·legacions contra la decisió de la Junta Electoral de Zona davant la Junta Electoral Central (JEC). Tot i que el llaç groc ja no penja del balcó de l’Ajuntament, Google Street View encara manté la imatge al seu programa.

Clima de debat electoral serè

“L’Ajuntament de Barcelona vol contribuir a generar un clima de debat electoral seré i constructiu que es doni en el terreny de la política i no en l’àmbit judicial”, han argumentat els portaveus municipals.

En canvi, sobre els encaputxats que aquesta matinada havien despenjat el llaç pel seu compte, l’Ajuntament informa que s’han identificat cinc persones que han sigut denunciades al jutjat.

La crisi dels llaços grocs ha impregnat avui la jornada política. Mentre el president de la Generalitat, Quim Torra, defensava la decisió del Govern de desobeir l’ordre de la Junta Electoral de despenjar els llaços grocs dels edificis de l’administració catalana, Cs justificava la bretolada dels encaputxats a l’Ajuntament de Barcelona.

Més notícies
La Junta Electoral ordena a l’Ajuntament de Barcelona retirar el llaç groc
Notícia: La Junta Electoral ordena a l’Ajuntament de Barcelona retirar el llaç groc
Comparteix
Hores després que uns encaputxats hagin arrencat el símbol en defensa dels presos polítics, l'òrgan judicial pren la decisió
Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
El partit taronja ha demanat a les juntes electorals que obligui els ajuntaments a despenjar qualsevol simbologia relacionada amb el procés
Bou promet arrencar “personalment” el llaç groc de l’Ajuntament si és alcalde
Notícia: Bou promet arrencar “personalment” el llaç groc de l’Ajuntament si és alcalde
Comparteix
El candidat del PP imagina una unitat de la Guàrdia Urbana de 500 agents amb armes llargues per parar els peus a "manters que es rebel·len"
El compte de Twitter 'Los de Artós' va difondre l'acció. | Los de Artós
Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
Justifiquen que "ho ha ordenat un jutge", en referència a l'ordre de la Junta Electoral
Colau farà cas omís de la denúncia de Cs i mantindrà el llaç groc al balcó
Notícia: Colau farà cas omís de la denúncia de Cs i mantindrà el llaç groc al balcó
Comparteix
El partit d'Inés Arrimadas havia demanat la seva retirada per carta i ha acabat elevant una queixa a la Junta Electoral central

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa