Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Junta Electoral ordena a l’Ajuntament de Barcelona retirar el llaç groc
  • CA

La Junta Electoral de Barcelona ha ordenat aquesta tarda a l’Ajuntament de Barcelona que retiri el llaç groc del balcó de la façana, segons ha avançat El Mundo i han confirmat fonts municipals, que han afegit que l’equip de govern d’Ada Colau comunicarà aquest dijous al vespre mateix quina és la seva posició.

La resolució de la Junta, presa arran d’una denúncia del president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, indica que l’Ajuntament té 12 hores per executar l’ordre, informa Europa Press. El consistori pot presentar un recurs a la Junta Electoral Central (JEC) en les 24 hores posteriors a la notificació. En aquest cas, la JEC tindrà cinc dies per respondre.

En el text, l’òrgan judicial que controla els processos electorals argumenta que els llaços grocs i altres símbols i pancartes vulneren “flagrantment la neutralitat de l’Ajuntament”, perquè considera que exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que participen a les eleccions i que això es contradiu amb el fet que “durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política”.

La decisió de la Junta es produeix hores després que uns encaputxats hagin fet caure el símbol en defensa dels presos polítics aquesta matinada, bretolada després de la qual l’Ajuntament l’ha tornat a penjar.

La Generalitat havia rebut l’ordre a principi de setmana, i ahir el president, Quim Torra, ja va dir que no els faria treure i va decidir presentar al·legació a la resolució de la Junta.

 

 

Més notícies
Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
El partit taronja ha demanat a les juntes electorals que obligui els ajuntaments a despenjar qualsevol simbologia relacionada amb el procés
El compte de Twitter 'Los de Artós' va difondre l'acció. | Los de Artós
Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
Justifiquen que "ho ha ordenat un jutge", en referència a l'ordre de la Junta Electoral

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa