Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Indignació independentista i front comú unionista per la retirada del llaç groc municipal
  • CA

L’oposició municipal ha valorat la retirada del llaç groc de la façana de l’Ajuntament en dos clars blocs: els partits independentistes s’han indignat amb l’equip d’Ada Colau per acatar el pronunciament de la Junta Electoral, mentre que Manuel Valls i Alberto Fernández Díaz han celebrat com una victòria compartida la denúncia ha va interposar el PP sobre el consistori després de la de Cs sobre el llaç de la Generalitat.

“M’indigna veure que ha desaparegut el llaç groc de l’ajuntament per culpa d’unes decisions incomprensibles, algun ens prohibiran portar el llaç groc a la solapa perquè no sé què consideraran, és una vergonya”, ha valorat Xavier Trias (PDECat) aquest migdia. “El que expressa el llaç groc és el sentiment que tenim molta gent d’apropament a unes persones que estan a la presó i que volem lliures definitivament”, ha afegit. 

La CUP ha anat més enllà i ha demanat a Ada Colau que desobeeixi. La regidora Maria Rovira ha reclamat a l’alcaldessa que torni a posar a la façana tant el llaç groc com la pancarta d’Open Arms. “És imprescindible que l’Ajuntament es posicioni”, ha dit. També ha proposat que l’Ajuntament es presenti com a acusació popular davant les persones que van retirar amb un pal el llaç groc de la façana del consistori la nit de dimecres, que ha vinculat a l’extrema dreta.

Per altra banda, Alberto Fernández Díaz (PP) ha celebrat l’acompliment de la denúncia que va presentar sobre el llaç en període electoral: “Colau fa el que fa temps hauria d’haver fet i el que Quim Torra segueix sense fer, ha hagut de ser aquesta denúncia del PP la que l’obligui a convertir l’Ajuntament de Barcelona en una institució al servei de tots els barcelonins i no només dels independentistes”. “Barcelona uneix el que la independència separa”, ha defensat.

D’altra banda, en un gest poc habitual en plena precampanya per les eleccions municipals, l’alcaldable de Cs, Manuel Valls, ha repiulat al regidor del PP aquest divendres quan ha anunciat que la Junta Electoral li havia “donat la raó”. En un comunicat ha assegurat que quan arribi al consistori serà “l’alcalde de tots” i no permetrà “pancartes o missatges polítics que divideixen als barcelonins”.

Asens diu que no volen generar més tensió

El govern de Colau ha justificat aquest divendres la retirada del llaç groc i de la pancarta d’Open Arm perquè vol “contribuir a crear un debat constructiu i serè” durant la campanya i la precampanya electoral. “Creiem que és el que necessita Catalunya”, ha assegurat el tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens. Ha argumentat que el govern municipal no vol “contribuir a generar més tensió” ni “un clima que no és el propici pel debat d’idees que ha de ser una campanya electoral”. “No volem que ningú pensi que utilitzem les institucions en benefici propi o per alimentar polèmiques”, ha remarcat.

Més notícies
Llaç groc, penó de Santa Eulàlia i pancarta de suport a Open Arms a la façana de l'Ajuntament de Barcelona / MMP
L’ordre de la Junta Electoral sobre el llaç groc s’endú de retruc la pancarta de suport a Open Arms
Notícia: L’ordre de la Junta Electoral sobre el llaç groc s’endú de retruc la pancarta de suport a Open Arms
Comparteix
L'Ajuntament l'ha retirat juntament amb el símbol en suport als presos tot i que la resolució no ho exigia
L'Ajuntament de Barcelona, sense el llaç groc. | Adrià Lizanda
L’Ajuntament de Barcelona acata l’ordre de la Junta Electoral i retira el llaç groc
Notícia: L’Ajuntament de Barcelona acata l’ordre de la Junta Electoral i retira el llaç groc
Comparteix
Fonts municipals argumenten que "vol contribuir a generar un clima de debat electoral seré i constructiu" i recorda que ja va treure una pancarta pel 21-D
La Junta Electoral ordena a l’Ajuntament de Barcelona retirar el llaç groc
Notícia: La Junta Electoral ordena a l’Ajuntament de Barcelona retirar el llaç groc
Comparteix
Hores després que uns encaputxats hagin arrencat el símbol en defensa dels presos polítics, l'òrgan judicial pren la decisió
Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Cs justifica el grup d’encaputxats que ha retirat el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
El partit taronja ha demanat a les juntes electorals que obligui els ajuntaments a despenjar qualsevol simbologia relacionada amb el procés
El compte de Twitter 'Los de Artós' va difondre l'acció. | Los de Artós
Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Un grup d’encaputxats despengen el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
Justifiquen que "ho ha ordenat un jutge", en referència a l'ordre de la Junta Electoral
Colau farà cas omís de la denúncia de Cs i mantindrà el llaç groc al balcó
Notícia: Colau farà cas omís de la denúncia de Cs i mantindrà el llaç groc al balcó
Comparteix
El partit d'Inés Arrimadas havia demanat la seva retirada per carta i ha acabat elevant una queixa a la Junta Electoral central

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa