Indignació independentista i front comú unionista per la retirada del llaç groc municipal

Xavier Trias ho considera "una vergonya" i la CUP demana valentia, mentre que Valls repiula l'eufòria de Fernández Díaz | Jaume Asens justifica l'acció per no "generar més tensió"

L’oposició municipal ha valorat la retirada del llaç groc de la façana de l’Ajuntament en dos clars blocs: els partits independentistes s’han indignat amb l’equip d’Ada Colau per acatar el pronunciament de la Junta Electoral, mentre que Manuel Valls i Alberto Fernández Díaz han celebrat com una victòria compartida la denúncia ha va interposar el PP sobre el consistori després de la de Cs sobre el llaç de la Generalitat.

“M’indigna veure que ha desaparegut el llaç groc de l’ajuntament per culpa d’unes decisions incomprensibles, algun ens prohibiran portar el llaç groc a la solapa perquè no sé què consideraran, és una vergonya”, ha valorat Xavier Trias (PDECat) aquest migdia. “El que expressa el llaç groc és el sentiment que tenim molta gent d’apropament a unes persones que estan a la presó i que volem lliures definitivament”, ha afegit. 

La CUP ha anat més enllà i ha demanat a Ada Colau que desobeeixi. La regidora Maria Rovira ha reclamat a l’alcaldessa que torni a posar a la façana tant el llaç groc com la pancarta d’Open Arms. “És imprescindible que l’Ajuntament es posicioni”, ha dit. També ha proposat que l’Ajuntament es presenti com a acusació popular davant les persones que van retirar amb un pal el llaç groc de la façana del consistori la nit de dimecres, que ha vinculat a l’extrema dreta.

Per altra banda, Alberto Fernández Díaz (PP) ha celebrat l’acompliment de la denúncia que va presentar sobre el llaç en període electoral: “Colau fa el que fa temps hauria d’haver fet i el que Quim Torra segueix sense fer, ha hagut de ser aquesta denúncia del PP la que l’obligui a convertir l’Ajuntament de Barcelona en una institució al servei de tots els barcelonins i no només dels independentistes”. “Barcelona uneix el que la independència separa”, ha defensat.

D’altra banda, en un gest poc habitual en plena precampanya per les eleccions municipals, l’alcaldable de Cs, Manuel Valls, ha repiulat al regidor del PP aquest divendres quan ha anunciat que la Junta Electoral li havia “donat la raó”. En un comunicat ha assegurat que quan arribi al consistori serà “l’alcalde de tots” i no permetrà “pancartes o missatges polítics que divideixen als barcelonins”.

Asens diu que no volen generar més tensió

El govern de Colau ha justificat aquest divendres la retirada del llaç groc i de la pancarta d’Open Arm perquè vol “contribuir a crear un debat constructiu i serè” durant la campanya i la precampanya electoral. “Creiem que és el que necessita Catalunya”, ha assegurat el tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens. Ha argumentat que el govern municipal no vol “contribuir a generar més tensió” ni “un clima que no és el propici pel debat d’idees que ha de ser una campanya electoral”. “No volem que ningú pensi que utilitzem les institucions en benefici propi o per alimentar polèmiques”, ha remarcat.

Més informació

Nou comentari