Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ordre de la Junta Electoral sobre el llaç groc s’endú de retruc la pancarta de suport a Open Arms

L’Ajuntament de Barcelona va acatar ahir al vespre l’ordre de la Junta Electoral i va retirar el llaç groc de la façana de l’edifici municipal. El consistori, però, va anar més enllà i va decidir treure la pancarta de suport a Open Arms. El vaixell de l’ONG catalana està bloquejat al Port de Barcelona des de mitjans de gener perquè Capitania Marítima no va concedir el permís per salpar. “L’Ajuntament ha decidit retirar tota la simbologia que hi havia a la façana”, remarquen fonts municipals al TOT Barcelona.

L’ordre de la Junta Electoral va arribar ahir a la tarda a l’Ajuntament després que el regidor del PP Alberto Fernández enviés un correu electrònic una denúncia perquè obligués Ada Colau a treure el llaç groc, com exigeix al president de la Generalitat, Quim Torra. El document enviat per la Junta Electoral de Barcelona, que va tramitar la petició de Fernández, instava el consistori a treure els “símbols denunciats”. L’ordre no esmentava la pancarta de suport a Open Arms. A més, donava la possibilitat de presentar un recurs d’apel·lació en les 24 hores següents de rebre la resolució. El recurs l’hauria de resoldre la Junta Electoral Central en un màxim de cinc dies.  

Foment no es mou

Consultada per aquest diari, l’ONG admet que no tenia coneixement que el consistori havia retirat la pancarta. Open Arms lamenta que el bloqueig es manté i que l’Estat no ha tramitat el recurs presentat per l’advocat d’Open Arms perquè Capitania Marítima doni el permís al vaixell per iniciar tasques de rescat. L’òrgan del Ministeri de Foment argumentava que l’organització ha d’arribar a un acord amb els governs dels països per assegurar que podrà atracar als ports. Si no és així, continuava Capitania Marítima, no podran salpar per fer rescats. 

Mentre el Ministeri de Foment prohibeix al vaixell d’Open Arms salpar, l’ONG segueix treballant. Alhora, detallen fonts de l’organització, busquen “alternatives” per tornar a fer rescats al mar. 

Les mostres de suport cap a Open Arms se succeeixen i personalitats com l’entrenador del Barça, Ernesto Valverde, ha visitat l’equip de l’organització en els últims dies. A més, una campanya del Grup Jove d’Advocacia de Barcelona, que representa a 6.000 lletrats, ha iniciat la campanya Euro solidari. El grup destinarà la recaptació, que serà d’uns 5.000 euros, a l’ONG Open Arms, segons informa Europa Press.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa