ERC negocia una reducció temporal d’entre el 70% i el 75% de la taxa de terrasses

El grup municipal dels republicans assegura que la idea ha sigut "ben rebuda" pel govern municipal i pel Gremi de Restauració de Barcelona

Els restauradors de Barcelona haurien de veure reduïda la taxa municipal de terrasses en un 70% o un 25% quan puguin tornar a obrir els locals, una data que encara no està clara perquè no és segur quan la ciutat podrà iniciar la fase 1 de la desescalada. Aquest és l’ajut que ERC ha anunciat que negocia amb el govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni. Els republicans asseguren que la idea ha sigut “ben rebuda” per l’equip de govern, cosa que podrà confirmar o desmentir Collboni en la roda de premsa virtual que el primer tinent d’alcaldia farà avui –juntament amb la tinenta d’Urbanisme, Janet Sanz– per parlar de mesures econòmiques davant la crisi del coronavirus.

El plantejament del grup municipal presidit per Ernest Maragall, dissenyat i defensat pel regidor Jordi Castellana, preveu també que els amos dels bars i restaurants quedin completament exempts de pagar la taxa de terrasses corresponent al període del confinament i l’estat d’alarma –una mesura que de fet ja va apuntar l’Ajuntament– durant el qual han estat obligats a tancar-les. Pel que fa a la durada de la reducció un cop tornin a la feina, no es concreta i dependria de les circumstàncies i de com evolucioni la crisi econòmica que deixarà el confinament, ja que s’ha de veure la baixada del consum i del turisme.

La mateixa proposta d’ERC demana “flexibilitziar l’ús de l’espai públic a les terrasses per suplir la reducció d’aforament” que preveuen els decrets de l’Estat i alhora “garantir que hi hagi una ocupació de l’espai públic que permeti la viabilitat dels negocis de restauració i, per tant, mantenir llocs de treball i activitat econòmica a la ciutat” i  “mantenir també la necessitat que hi hagi espai públic per al vianant”. Una petició que també ha fet el Gremi i hi ha donat suport la Cambra de Comerç.
 

Més informació

Nou comentari