La Cambra alerta que la nova taxa de terrasses “només servirà per destruir llocs de feina”

L'ens demana a l'Ajuntament que faci marxa enrere i acordi amb els restauradors una actualització de preus

La Cambra de Comerç de Barcelona ha assegurat aquest dimarts que l’augment de la taxa de terrasses que ha proposat l’Ajuntament de la ciutat “només servirà per destruir llocs de treball”. En un comunicat, l’ens cameral ha mostrat “preocupació” per la modificació de les Ordenances fiscals de Barcelona i, en especial, de la taxa de terrasses vinculades a establiments de restauració.

La proposta de l’executiu comporta increments que superen en molts casos el 400% i ja s’aplicaria a partir de l’1 de gener de 2020. La Cambra alerta d’aquest augment “desmesurat” i demana a l’Ajuntament que actualitzi els preus “però no els multipliqui” i pacti un acord amb els restauradors “sensiblement allunyat” de la proposta actual.

Limita la competitivitat

Segons l’entitat presidida per Joan Canadell, la proposta del consistori “limitarà la competitivitat dels establiments de restauració” i “entorpirà el dinamisme empresarial”. “A curt termini obligarà molts empresaris i empresàries del sector a renunciar a la terrassa i a no poder donar aquest servei a les persones consumidores”, afegeixen.

En conseqüència, la Cambra considera que sense terrassa molts bars i restaurants deixaran de ser competitius i s’abocaran al tancament. Un fet que, a llarg termini, provocarà la desaparició d’empreses i comportarà la destrucció de llocs de treball, reflexionen.

Nova dificultat

En aquest sentit, per l’ens cameral, la mesura que l’executiu d’Ada Colau ha posat sobre la taula suposa “una nova dificultat” per als restauradors i, a més, “és contrària al discurs de suport a la restauració que el consistori barceloní manté des de l’any 2016”.

Per aquests motius, des de la Cambra de Barcelona insten el govern i tots els grups de l’oposició a dialogar amb el sector i a consensuar una actualització de la taxa “sensiblement allunyada” de la proposta actual. La institució que representa els empresaris i autònoms de la demarcació de Barcelona insisteix en el fet que l’aprovació de les Ordenances fiscals, prevista pel pròxim 20 de desembre, “ha d’implicar un veritable acord que permeti actualitzar, però no multiplicar, la taxa de terrasses”.

Més informació

Nou comentari