Els restauradors rebutgen la proposta d’ERC de rebaixar l’encariment de les terrasses

El sector considera insuficient un 40% menys i considera que la pujada seria igualment "desorbitada i inacceptable"

El Gremi de Restauració de Barcelona rebutja la proposta d’ERC de rebaixar l’encariment a les terrasses un 40%. El sector ho considera insuficient i creu que la proposta és “desorbitada i inacceptable” perquè continuaria suposant “duplicar, triplicar i quadruplicar” els imports actuals que paguen per tenir taules a l’exterior. “Parlar d’una rebaixa és falsejar el debat i confondre la ciutadania”, apunta Roger Pallarols, director del gremi.

El que proposen des del sector, afirmen en nota de premsa, és actualitzar l’impost amb l’IPC des de 2009 (17%), com si la taxa mai no s’hagués congelat. I és que fins i tot moderant l’augment proposat inicialment pel govern de Barcelona i reduint-lo un 40%, com vol ERC, continuaria tractant-se, a ulls dels restauradors, un augment “inaudit i letal” pel sector.

[r:1]

La rebaixa “al voltant d’un 40%” se segueix traduint en increments, segons calcula el gremi, que superen el 200% en indrets com la plaça Rovira i Trias o el carrer Almirall Churruca o fins i tot el 400% en indrets com la plaça George Orwell o la de Salvador Seguí. “Si els grups municipals no volen confondre la ciutadania, el que toca és parlar d’increments a partir dels valors actuals, tal com s’ha fet amb la resta de taxes i impostos municipals”, apunta Pallarols. Des del gremi, insten els grups municipals a seguir negociant.

Segons càlculs d’Esquerra, amb una reducció del 40% de l’increment que volia aplicar inicialment el govern municipal, terrasses com les de l’avinguda Gaudí es podrien estalviar més de 2.000 euros anuals. Els republicans calculen que una terrassa amb vuit taules que ara paga 1.591,93 euros passaria a pagar 5.691,17 euros, mentre que amb l’augment proposat per BComú i el PSC pagarien 8.424 euros l’any.

Més informació

Nou comentari