Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Govern municipal i ERC negocien moderar l’encariment de les terrasses
  • CA

ERC i el govern municipal de BComú i PSC s’han festejat públicament en plenes negociacions pels pressupostos 2020, arran de l’encariment de la taxa de terrasses. Els republicans han portat a votació aquest dimecres a la comissió d’Economia una curiosa proposició en la que demanaven al govern municipal un augment més moderat d’aquest punt en l’ordenança de taxes fiscals, tot i admetre que ja ho estan negociant a porta tancada. El govern ha recollit el guant i ha reconegut que està “d’acord amb pactar una rebaixa”, però ni uns ni altres han avançat cap xifra.

Aquest ball de saló ha irritat visiblement a la resta de l’oposició, que han reclamat a ERC donar xifres de referència. “És difícil decidir el nostre vot si no concreten!”, s’han queixat Elsa Artadi (JxCat), Luz Guilarte (Cs), Eva Parera (BpC) i Josep Bou (PP). “Encara no hem arribat a un acord i per això no podem entrar en molts detalls”, s’ha excusat el regidor Jordi Castellana (ERC). La proposició s’ha acabat aprovant amb el vot de govern i ERC, l’abstenció de JxCat i BpC i el vot en contra de Cs.

El text votat, en efecte, no entrava en detalls i només demanava “reduir substancialment l’augment proposat”. Castellana ha criticat el “creixement desmesurat” de la taxa i ha demanat “seure i trobar un augment assumible per tothom”. “Volem accelerar les converses que estem tenint”, ha reconegut.

[r:3]

En una intervenció més que ponderada, ha posat en valor per un costat la funció social i econòmica de la restauració i de les terrasses, mentre que ha defensat també la nova zonificació que encareix els barris i artèries més concorreguts: “L’espai públic no té les mateixes tensions arreu ni reporta els mateixos beneficis, la taxa vigent no ho reflecteix”. Ha acceptat per avançat que modulant l’augment potser ERC no acontentaria ni al Gremi de restauradors ni a qui defensi gravar més l’ús privatiu de l’espai públic: “És un risc que assumim”.

“Vam dir sempre que era una proposta per començar a parlar, fins avui ha estat en exposició pública i els grups municipals i els agents econòmics han presentat les seves al·legacions”, ha dit la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC). “Ningú ens ha demanat que pugem més la taxa, tothom demana reduccions”, ha concedit, tot i que ha avisat que pactar aquest punt “està lligat al debat de l’ordenança de taxes” que s’ha d’aprovar sí o sí –almenys una part dels seus capítols– al ple d’aquest 20 de desembre.

Més notícies
La restauració fa pinya amb l’oposició per exigir una taxa de terrasses “raonable”
Notícia: La restauració fa pinya amb l’oposició per exigir una taxa de terrasses “raonable”
Comparteix
El president del Gremi de Restauració, Pere Chias, critica que el sector és la "víctima" d'un pacte creuat dels pressupostos de la Generalitat i l'Ajuntament
Els restauradors adverteixen que la nova taxa de terrasses encariria els preus al públic
Notícia: Els restauradors adverteixen que la nova taxa de terrasses encariria els preus al públic
Comparteix
La proposta de BComú i PSC podria multiplicar per quatre l'impost municipal als bars i restaurants
El govern de Colau vol disparar el preu dels aparcaments i les terrasses
Notícia: El govern de Colau vol disparar el preu dels aparcaments i les terrasses
Comparteix
La iniciativa de BComú i PSC també contempla eliminar l'espai gratuït de l'àrea blava entre les 14h i les 16h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa