Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerciants alerten que les terrasses de Barcelona seran quatre cops més cares que a Madrid
  • CA

Els comerciants de Barcelona posen el crit al cel contra l’augment de la taxa de terrasses. Les entitats Barcelona Oberta i Barcelona Comerç han alertat que l’increment del pagament d’establiments comercials a l’Ajuntament de Barcelona la situarà quatre vegades per sobre de la de Madrid. També han avisat mitjançant un comunicat que l’augment comportarà un “encariment dels preus”, cosa que provocarà que “molts” bars i restaurants deixin de ser “viables”.

[r:1]

“La taxa de terrasses de Barcelona quadruplicarà la taxa de ciutats com Madrid, igualment atractives en termes d’inversió i de turisme”, han deplorat les dues entitats. L’increment, a més, ocasionarà una pèrdua d'”atractiu, diversitat d’oferta i dinamisme” per als comerços barcelonins. 

“Ens preocupa que el govern municipal en el context actual i després de mesos en què l’activitat econòmica de la ciutat s’ha vist trastocada pels esdeveniments, contribueixi a fer de Barcelona una ciutat menys competitiva i més cara per viure-hi”, han expressat. 

[r:2]

Les dues entitats han xifrat en un 863% l’augment de la taxa en espais com la plaça Reial i la Boqueria, segons ha calculat el Gremi de Restauració de Barcelona. A la Rambla l’increment serà d’un 429%, a rambla Catalunya un 179% i a altres espais com la plaça Eivissa, la rambla Onze de Setembre, el carrer Santaló o la rambla del Poblenou serà d’un 100%. 

Més notícies
Roger Pallarols: “Colau vol especular amb l’espai públic a costa de la restauració”
Notícia: Roger Pallarols: “Colau vol especular amb l’espai públic a costa de la restauració”
Comparteix
El director general del Gremi de Restauració es mostra sorprès amb el PSC, amb qui va ser regidor de Comerç
Els restauradors adverteixen que la nova taxa de terrasses encariria els preus al públic
Notícia: Els restauradors adverteixen que la nova taxa de terrasses encariria els preus al públic
Comparteix
La proposta de BComú i PSC podria multiplicar per quatre l'impost municipal als bars i restaurants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa