JxCat demana la suspensió de la nova taxa de terrasses per ajudar els restauradors després del virus

La presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, presentarà a la comissió municipal una proposta de 44 mesures per treure la ciutat de la crisi causada pel confinament

La presidenta del grup municipal de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, presentarà a la Comissió conjunta telemàtica d’aquest dimecres 44 mesures per superar la crisi econòmica causada per l’epidèmia de Covid-19 i  el confinament. Entre aquestes propostes, destaca la petiicó de tornar la taxa de terrasses al nivell previ a l’aprovació de les ordenances fiscals per al 2020.

En un comunicat aquest dilluns, JxCat també ha instat el consistori a revisar i actualitzar els criteris d’accés i adjudicació d’ajudes socials per “donar resposta a la nova realitat socioeconòmica” i ampliar partides per ajudar les persones vulnerables de la ciutat.

També proposa crear una plataforma de ciutat online per promoure la presència digital i l’e-commerce entre el comerç barceloní, i ha reclamat endarrerir l’aplicació de l’recàrrec municipal de la taxa turística fins a l’estiu de 2021. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, va anunciar la setmana passada un pla d’ajudes a les pimes per superar la crisi del coronavirus que incloïa l’ajornament del recàrrec fins “després de la campanya d’aquest estiu”, però no va concretar que té pensat exactament començar-lo a aplicar. 

Aquesta tardor, el pacte a quatre bandes per demanar a la Generalitat autorització per a aquest recàrrec va ser el preludi d’una política de pactes dels comuns, el PSC, ERC i JxCat que va acabar portant a l’aprovació d’uns pressupostos històrics.

 

Més informació

Nou comentari