Artadi reclama que Colau pressioni Sánchez perquè aixequi les restriccions financeres a l’Ajuntament

El grup de Junts per Catalunya vol que es flexibilitzin la regla de despesa i es permeti usar el superàvit del 2019

El grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que lideri la petició dels municipis per a exigir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aixequi “les restriccions financeres dels ajuntaments per combatre amb més força” la crisi pel coronavirus, ha informat la formació aquest diumenge en un comunicat.

La líder de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, ha defensat que l’executiu espanyol ha d’acceptar flexibilitzar la regla de despesa, permetre usar el superàvit de 2019 per a polítiques socials i mesures econòmiques, rebaixar les limitacions a la contractació pública i reforçar les transferències de l’Estat als municipis per a afrontar la reactivació des del món local. A més, també demana “la reversió de la retallada del 55% (uns 215 milions d’euros) del fons destinats a les polítiques actives d’ocupació de Catalunya”. 

Segons Artadi, “Barcelona ha de tenir una fortalesa econòmica i financera més gran per a poder fer front a l’impuls d’un pla de recuperació que permeti aprovar mesures per a rescatar la ciutadania, els autònoms, els emprenedors, la pimes i els llocs de treball”. En aquest sentit, ha assegurat que és el govern de Sánchez qui té els instruments legislatius i tributaris per a fer arribar a les entitats locals aquests recursos addicionals. La resposta del govern municipal, doncs, se sabrà a la comissió conjunta del pròxim dimecres. 

Més informació

Nou comentari