Hi ha acord per incrementar la taxa turística de Barcelona mitjançant un recàrrec que imposarà l’Ajuntament al que ja es paga per persona i nit aplicant la llei catalana. ERC se n’ha sortit i ha aconseguit tancar un acord amb els dos grups del govern municipal, Barcelona en Comú i el PSC, i també amb Junts per Catalunya.

[r:2]

La proposta dels republicans s’ha transaccionat –per tant, hi haurà alguna modificació demanada pels altres al text original– i s’aprovarà al primer ple ordinari del mandat, que se celebra aquest dilluns.

Representants dels quatre grups que han pactat, han presentat l’acord davant la premsa aquest matí, abans del ple. Hi han intervingut, pels comuns, el regidor de Presidència, Jordi Martí, mà dreta d’Ada Colau i responsable de l’àrea de pressupostos; pel PSC, Xavier Marcè, regidor de Turisme i Indústries Creatives; per ERC, Miquel Puig, autor de la proposta; i per Junts per Catalunya, la portaveu del grup, Elsa Artadi.

Tots quatre han explicat que el que s’aprova avui és demanar a la Generalitat que porti al Parlament una proposat per modificació de la llei de la taxa turística –l’Ajuntament no té competències per imposar el recàrrec pel seu compte– per incloure aquest nou tram municipal, que seria de fins a 4 euros, que s’afegiria a la taxa d’entre 0,65 i 2,25 euros que hi ha ara. Un cop aprovat al Parlament, l’Ajuntament haurà de desenvolupar la proposta i plasmar-la en les ordenances municipals.

“Això és un primer pas, però tenint en comptre que hi estem d’acord quatre formacions amb majoria al Parlament, i que dos dels grups governem l’Ajuntament i els altres governen la Generalitat, ha de ser possible per al 2020”, ha dit Jordi Martí.   

 

Caldrà veure després què hi diuen els altres partits –Ciutadans, PP i el Barcelona pel Canvi de Manuel Valls– i com reaccionen els operadors del sector turístic. Ahir, l‘associació d’apartaments turístics Apartur ja va mostrar la seva oposició al recàrrec.

[r:1]

Comentaris

    Lluís Octubre 03, 2019 | 16:38
    Sabeu on es pot trobar el text original de la proposta?

Nou comentari

Més notícies

Els apartaments turístics posen el crit al cel per la proposta d’una nova taxa a Barcelona

La patronal Apartur rebutja "totalment" la iniciativa d'ERC d'aplicar un recàrrec extra a l'actual impost turístic

ERC proposa apujar la taxa turística per reduir la pressió a Barcelona

La mesura, que és competència de la Generalitat, podria suposar una recaptació addicional de 100 milions d’euros anuals

Barcelona aprova impulsar una taxa a les botigues ‘online’ per protegir el comerç local

El projecte contempla destinar els ingressos de l'impost municipal a fomentar el consum a la ciutat

ERC planteja encarir la taxa turística fins a 10 euros per persona i nit

Ernest Maragall planteja rehabilitar el palau del Laberint d'Horta perquè sigui la seu d’un Institut municipal de Patrimoni i Paisatge Urbà